Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakelPanamera 4 Sport Turismo

Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakel

Adrenaline middels een druk op de knop: het Sport Chrono Pakket zorgt voor een nog sportievere afstelling van het onderstel, de motor en de transmissie. Dit pakket bestaat uit een digitale en een analoge stopwatch, de weergave van de langs- en dwarsversnelling in het instrumentenpaneel en een performance-indicatie van de rondetijden op het display van het Porsche Communication Management (PCM).

De rijmodus-schakelaar met SPORT Response knop op het stuurwiel vindt zijn oorsprong in de 918 Spyder. Hiermee kiest u uit vier rijmodi: ‘Normal’, ‘SPORT’, ‘SPORT PLUS’ en ‘Individual’, waarmee u de auto nog beter kunt afstemmen op uw persoonlijke rijstijl.

De Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo en de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo zijn standaard uitgerust met het Sport Chrono Pakket. Anders dan in modellen met uitsluitend een verbrandingsmotor is dit pakket speciaal getuned voor E-performance. Alleen in hybride modellen kunt u met de rijmodus-schakelaar de standen ‘E-Power’, ‘Hybrid Auto’, ‘SPORT’ of ‘SPORT PLUS’ kiezen, terwijl ‘E-Hold’, ‘E-Charge’ en ‘Individual’ beschikbaar zijn via het Porsche Communication Management (PCM).

Al in de SPORT stand reageert de nieuwe Panamera Sport Turismo nog dynamischer en is het rijgedrag directer. In de SPORT PLUS stand reageert de motor zelfs nog sneller. De toerentalbegrenzing wordt strakker afgesteld. Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) stellen de schokdempers strakker af en zorgen dat het insturen in bochten directer verloopt. De adaptieve luchtvering zet de auto op het lage niveau en schakelt over op een hardere dempingskarakteristiek. Ook de achterasbesturing reageert nog directer. Een andere functie, Launch Control, zorgt voor optimaal accelereren vanuit stilstand.

De stopwatch op het dashboard geeft de gemeten tijd of desgewenst de actuele tijd weer. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van rondetijden en de tijden van andere trajecten wordt het Porsche Communication Management (PCM) uitgebreid met de performance-indicatie.

SPORT Response

Met de knop in het midden van de rijmodus-schakelaar worden de motor en de versnellingsbak voorbereid op een snelle vermogensafgifte – bijvoorbeeld om in te halen.

En dat wil zeggen: circa 20 seconden lang maximale respons.

PSM Sport

Het Sport Chrono Pakket breidt het Porsche Stability Management (PSM) uit met een ‘Sport’ modus. Deze maakt een duidelijk sportievere rijstijl mogelijk, terwijl het PSM op de achtergrond actief blijft. Voor een nog betere rijervaring.

Het Panamera Sport Turismo idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

De motoren

Nieuwe 8-traps Porsche Doppelkupplung (P

Porsche Traction Management (PTM)

Onderstel

Achterasbesturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (P

Wielen

SPORT stand

Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakel

Remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Led-koplampen met Porsche Dynamic Light

Led-matrixkoplampen met Porsche Dynamic

Nachtzichtassistent

Adaptieve cruise control (ACC)

Porsche InnoDrive met adaptieve cruise c

Rijstrookwisselhulp met afslaghulp

Lane Assist met verkeersbordherkenning e

ParkAssistent met achteruitrijcamera en

Panoramadak

Interieur

Porsche Rear Seat Entertainment.

Instrumentenpaneel

De stoelen

Bagageruimte

4-zone automatische airconditioning met

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End 3D Surround Sound-Sy

Porsche Communication Management (PCM) i

Connect Plus

Diensten

Connect-apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment