ExterieurontwerpPanamera 4 Sport Turismo

Exterieurontwerp

Laten we beginnen met het Porsche kenmerk dat vanouds de meeste aandacht trekt: zijn achterkant. De duidelijke contourlijnen van de brede achterzijde benadrukken de horizontale elementen van het voertuigconcept. De vernieuwde, hogere daklijn loopt schuin af, en de grote ramen achter lopen taps toe. De passagiers op de achterbank houden echter voldoende ruimte om in te stappen in deze vlotte, wendbare en moderne sportwagen.

De adaptieve dakspoiler boven de grote achterruit is pas echt buitengewoon te noemen. Bij hoge snelheden voorkomt deze het liften van de achteras en zorgt daarmee voor stabiliteit, performance en meer rijplezier.

Opvallend, in de beste zin van het woord, zijn de doorlopende achterlichtunit en de driedimensionale led-achterlichten met vierpunts remlichten. De stijl van de Panamera Turbo Sport Turismo en de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo kenmerkt zich door de imposante dubbele sporteindpijpen die alleen op Turbo modellen is te vinden. De Panamera 4S is voorzien van ronde dubbele eindpijpen, en de Panamera 4 modellen met enkele eindpijpen rechts en links.

Het feit dat een stijlvol ontwerp en praktische bruikbaarheid elkaar niet hoeven uit te sluiten, wordt aangetoond door de grote achterklep en de lage tildrempel. Zo sluit de Panamera Sport Turismo beter aan bij de praktijk van alledag – en bij uw leven. En dat voornamelijk dankzij de ongekend grote laadruimte – voor een sportwagen – van maximaal 1,390 liter.

De achterkant van een sportwagen toont zijn sportieve karakter. De voorkant en zijkanten bepalen echter de contouren en zijn elegantie.

Vanuit dat oogpunt benadrukken de proporties van de nieuwe Panamera Sport Turismo modellen vooral één ding: het is een Porsche. Het oog wordt getrokken naar zijn perfect afgeronde overgangen, zijn krachtige uitstraling en gestroomlijnde vorm.

De wielbasis is lang. De kortere overbouw aan de voorzijde versterkt de optische dynamiek. Door de sterkere lijnen aan de zijkant ontstaat de voor Porsche typische taille en indruk van lichtvoetigheid.

Kenmerkend voor de nieuwe Panamera Turbo Sport Turismo en de nieuwe Panamera Turbo S E Hybrid Sport Turismo is, dat de luchtuitlaten achter de voorwielen in de kleur van de auto zijn meegespoten. Deze onderstrepen – samen met de kenmerkende frontunits – de dominante positie die de Panamera Turbo Sport Turismo inneemt.

Markante kenmerken van alle Panamera modellen: de led-koplampen met dagrijverlichting met 4 led-spots per koplampunit – bij de Panamera Turbo Sport Turismo en de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo aangevuld met het Porsche Dynamic Light System (PDLS).

De Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo staat op 21 inch 911 Turbo Design wielen. De remzadels zijn in acidgreen gespoten, kenmerkend voor Porsche E-performance.

De Panamera Turbo Sport Turismo valt verder op door zijn 20 inch Panamera Turbo wielen en rode remzadels. Het vermogen van de Panamera 4S Sport Turismo wordt op de weg overgedragen door 19 inch Panamera S wielen. Daarachter: titaniumgrijze remzadels. De Panamera 4 en de Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo zijn voorzien van 19 inch Panamera wielen. De remzadels zijn geanodiseerd zwart en die van de E-Hybrid zijn in acidgreen gespoten.

Het Panamera Sport Turismo idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

De motoren

Nieuwe 8-traps Porsche Doppelkupplung (P

Porsche Traction Management (PTM)

Onderstel

Achterasbesturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (P

Wielen

SPORT stand

Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakel

Remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Led-koplampen met Porsche Dynamic Light

Led-matrixkoplampen met Porsche Dynamic

Nachtzichtassistent

Adaptieve cruise control (ACC)

Porsche InnoDrive met adaptieve cruise c

Rijstrookwisselhulp met afslaghulp

Lane Assist met verkeersbordherkenning e

ParkAssistent met achteruitrijcamera en

Panoramadak

Interieur

Porsche Rear Seat Entertainment.

Instrumentenpaneel

De stoelen

Bagageruimte

4-zone automatische airconditioning met

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End 3D Surround Sound-Sy

Porsche Communication Management (PCM) i

Connect Plus

Diensten

Connect-apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment