Porsche InnoDrive met adaptieve cruise cPanamera 4 Sport Turismo

Porsche InnoDrive met adaptieve cruise c

Wie Porsche rijdt, wil rijden. Hoe sportiever, comfortabeler, efficiënter en veiliger, hoe beter. Porsche InnoDrive ondersteunt u bij het rijden op een volledig nieuwe manier.

Het systeem breidt de adaptieve cruise control uit met aanvullende innovatieve functies.

Het anticipeert op komende rijsituaties en past uw snelheid optimaal aan. Dankzij uiterst gedetailleerde navigatiegegevens en informatie van de radar- en videosensoren herkent Porsche InnoDrive reeds van te voren de snelheidsbeperkingen en het verloop van de weg, zoals de hellingshoek van het wegdek of de radius van een bocht, en anticipeert hierop door de schakelstrategie en de snelheid van de Panamera Sport Turismo aan te passen. Voor intelligent rijden en een duidelijk efficiencyvoordeel.

De rijbeleving kunt u aanpassen door op de SPORT knop te drukken. Afhankelijk van de modus kiest het systeem de optimale parameters voor motormanagement, schakelen, uitrollen en remmen.

Het systeem kijkt tot drie kilometer vooruit en weet precies wanneer de auto het beste kan accelereren, een constante snelheid moet aanhouden of dient te remmen om een harmonische rijbeleving te creëren.

Zo houdt het bijvoorbeeld rekening met verkeerstekens die nog niet door de bestuurder worden waargenomen, zoals een snelheidsbeperking verderop in de route, en laat het systeem alvast het gas los om de auto te laten uitrollen en brandstof te besparen.

Porsche InnoDrive staat model voor de typische aanpak van Porsche voor zuiniger rijden – door juist het comfort en het rijplezier te vergroten.

Fileassistent

Een ander onderdeel van Porsche InnoDrive met adaptieve cruise control is de fileassistent. Deze ondersteunt u bij files op provinciale wegen en snelwegen.

Het systeem houdt hierbij de auto bij snelheden tot circa 60 km/h door subtiele stuuringrepen in het midden van de rijstrook, regelt de afstand tot voorliggers en volgt de andere voertuigen in de file binnen de systeemgrenzen. Hierbij oriënteert de fileassistent zich op de wegmarkeringen en aan andere voertuigen op de rijbaan. Het voordeel: minder belasting van de bestuurder en meer comfort tijdens lange ritten.

* Porsche InnoDrive ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen. De bestuurder moet het rijgedrag voortdurend in de gaten houden en zo nodig ingrijpen. De controle over de auto kan op elk willekeurig moment door de bestuurder worden overgenomen door het rempedaal of het gaspedaal in te trappen.
Porsche InnoDrive is niet in alle landen beschikbaar.

Het Panamera Sport Turismo idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

De motoren

Nieuwe 8-traps Porsche Doppelkupplung (P

Porsche Traction Management (PTM)

Onderstel

Achterasbesturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (P

Wielen

SPORT stand

Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakel

Remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Led-koplampen met Porsche Dynamic Light

Led-matrixkoplampen met Porsche Dynamic

Nachtzichtassistent

Adaptieve cruise control (ACC)

Porsche InnoDrive met adaptieve cruise c

Rijstrookwisselhulp met afslaghulp

Lane Assist met verkeersbordherkenning e

ParkAssistent met achteruitrijcamera en

Panoramadak

Interieur

Porsche Rear Seat Entertainment.

Instrumentenpaneel

De stoelen

Bagageruimte

4-zone automatische airconditioning met

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End 3D Surround Sound-Sy

Porsche Communication Management (PCM) i

Connect Plus

Diensten

Connect-apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment