Nieuws

Taycan ‘meest innovatieve model’ wereldwijd volgens wetenschappers.

- De Porsche Taycan is de belangrijkste innovator op de wereldwijde automarkt. De honderd procent elektrische Porsche heeft in totaal liefst 27 in serieproductie genomen features waarvan er 13 zelfs compleet nieuw zijn in de autowereld. Dit is de uitkomst van het nieuwe ‘AutomotiveINNOVATIONS Report’ van het Center of Automotive Management (CAM). Tot de innovaties van de Taycan behoren volgens de CAM-wetenschappers onder meer het systeemvoltage van 800 Volt, de transmissie met twee versnellingen op de achteras, het hoge recuperatievermogen tot 265 kW en de beste CW-waarde binnen zijn segment (vanaf 0,22).

De Porsche 917 keert terug naar Stuttgart.

- Porsche is met 19 algemene overwinningen en 108 klassezeges het meest succesvolle merk in de historie van de 24 uur van Le Mans. Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Porsche de eerste titel in de Franse raceklassieker behaalde. Op 14 juni 1970 won de Duits/Britse combinatie Hans Herrmann/Richard Attwood de legendarische race met de 917 KH. Voor deze speciale gelegenheid reconstrueerde Porsche de parade van de 917 KH door de straten van Stuttgart, vandaag precies 50 jaar geleden.

Een halve eeuw geleden: de eerste Le Mans-overwinning van Porsche.

- Met 19 algemene overwinningen en 108 klassezeges is Porsche het meest succesvolle merk in de historie van de 24 uur van Le Mans. Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Porsche de eerste titel in de Franse raceklassieker behaalde. Op 14 juni 1970 won de Duits/Britse combinatie Hans Herrmann/Richard Attwood de legendarische race met de 917 KH. De winnende auto is op 13 en 14 juni aanstaande te zien in het Porsche Museum in Stuttgart.