Nieuws & Evenementen

Grote finale in Bahrein: Porsche 919 Hybrid rijdt zijn laatste race

- Aanstaande zaterdag sluit Porsche één van de meest succesvolle hoofdstukken in de lange autosporthistorie van het merk af. De negende en laatste ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) 2017 wordt de allerlaatste race voor de Porsche 919 Hybrid. Het LMP1-prototype wist drie achtereenvolgende edities van de 24 uur van Le Mans op zijn naam te schrijven (2015, 2016 en 2017) en won in diezelfde jaren ook de constructeurs- en rijderstitel in het FIA World Endurance Championship.

Een kijkje in de heilige hallen van Porsche met Shmee150

- De privécollectie van het Porsche Museum beslaat zo'n 600 auto's, waarvan zo'n 80 auto's in het museum in Stuttgart-Zuffenhausen te zien zien. Het grootste deel van de historische sportwagen en bijzondere prototypes staat echter in een geheim pakhuis buiten Stuttgart. De beroemde Britse autovlogger Shmee mocht er een kijkje nemen en maakte meteen van de mogelijkheid gebruik om een rondje te rijden in een 964 RS in de kenmerkende kleur Ruby Star Red.

Omzet- en winststijging bij Porsche

- In de eerste negen maanden van 2017 heeft Porsche zijn omzet en winst zien stijgen. Daarbij groeide ook het aantal afleveringen en het personeelsbestand. De operationele winst nam toe met 5% tot 3 miljard euro en de omzet nam toe met 4% tot 17,1 miljard euro. De winstmarge bedroeg 17,6%. Het aantal afleveringen in de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam uit op 185.898 voertuigen (+4%) en het personeelsbestand groeide met 8% tot 29.284 medewerkers.

Minder is meer: de Porsche 911 Carrera T

- Met de nieuwe 911 Carrera T laat Porsche het puristische concept van de 911 T uit 1968 herleven. Dat betekent: minder gewicht, kortere overbrengingen van de handgeschakelde transmissie en achterwielaandrijving met een mechanisch sperdifferentieel voor optimale prestaties en ongefilterd rijplezier. De nieuwe 911 Carrera T (van Touring) is gebaseerd op de 911 Carrera met 272 kW/370 pk. Hij beschikt over diverse features die niet beschikbaar zijn voor de 911 Carrera, lees meer.

Porsche Exclusive Manufaktur verfijnt de sterkste Macan

- Porsche presenteert met de Macan Turbo Exclusive Performance Edition een bijzondere variant van het topmodel uit de Macan reeks. Het Edition model heeft de Macan Turbo met Performance Package als basis. Zijn 3,6-liter V6 bi-turbomotor is goed voor een vermogen van 324 kW/440 pk. Het nieuwe model heeft exclusieve ex- en interieurdetails die het sportieve karakter nog eens onderstrepen. De auto wordt in de Porsche Exclusive Manufaktur in Leipzig met de hand afgebouwd.