Nieuws & Evenementen

Extra gepeperd: de nieuwe Porsche Cayenne Turbo

- De autotentoonstelling van Frankfurt is het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Porsche Cayenne Turbo. Het topmodel legt de lat in zijn segment wederom hoger. Zijn 4,0-liter V8 bi-turbomotor levert een vermogen van 404 kW/550 pk. Een combinatie van innovatieve technologieën, waaronder actieve aerodynamica, driekamer-luchtvering, verschillende bandenmaten voor en achter en een nieuw high-performance remsysteem, zorgt voor rijdynamiek van topniveau. Opties zoals achterasbesturing en elektrische rolstabilisatie met een 48V-systeem zorgen zelfs voor echte sportautokarakteristieken. De nieuwe Cayenne Turbo accelereert in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u (3,9 seconden met Sport Chrono Pakket) en haalt een topsnelheid van 286 km/h.

Historic Grand Prix Zandvoort: Porsche boys brengen publiek in vervoering

- Tienduizenden autosportliefhebbers van jong tot oud kwamen in het eerste weekend van september naar de zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort en beleefden de autosporthistorie op grootse wijze. Onder het motto ‘The boys are back in town’ was Porsche traditioneel weer groots aanwezig met een aantal spectaculaire fabrieksracers. Ook het Porsche Classic dorp in de paddock was weer een pleisterplaats voor autoliefhebbers. Helaas had het evenement dit jaar en zwart randje. Afgelopen week overleed de Franse coureur David Ferrer na een zware crash met zijn historische March op de zaterdag van de Historic Grand Prix.

Nóg puristischer: de Porsche 911 GT3 met Touring Package

- Op de autotentoonstelling van Frankfurt (van 12 tot en met 24 september) debuteert een zeer puristische Porsche: de 911 GT3 met Touring Package. Dit nieuwe model is er uitsluitend met handgeschakelde zesversnellingsbak en in plaats van een vaste achtervleugel heeft hij – net als de 911 Carrera – een variabele spoiler. De 911 GT3 met Touring Package wordt aangedreven door een atmosferische 4,0-liter boxermotor met autosportgenen. Het vermogen bedraagt 368 kW/500 pk en het maximale koppel 460 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 316 km/u.

Hightech wereldprimeur: gevlochten carbonwielen voor de 911 Turbo S Exclusive Series

- Als eerste autofabrikant ter wereld biedt Porsche lichtgewicht wielen aan die zijn gemaakt van gevlochten carbonfiber. Deze wielen zijn vanaf begin 2018 als optie beschikbaar voor de 911 Turbo S Exclusive Series. Het zwarte hightech materiaal carbon komt nog beter tot zijn recht door de afwerking met een beschermende blanke laklaag. De innovatieve wielen zijn 8,5 kg of 20% lichter dan de standaard lichtmetalen wielen.

Historic Grand Prix 2017: de boys are back in town

- Porsche is net als voorgaande jaren ook dit jaar weer prominent aanwezig tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Speciaal voor de zesde editie van het race event dat plaatsvindt van 1 tot en met 3 september komen er weer enkele exclusieve racers uit de collectie van het Porsche Museum naar het duinencircuit. Onder het veelzeggende motto ‘The boys are back in town’ is een aantal beroemde en beruchte race Porsches vertegenwoordigd. Tot de rijders die met de Porsches in actie komen behoren de Le Mans-winnaars Gijs van Lennep, Jan Lammers en Jürgen Barth. Ook de vermaarde Porsche designchef Harm Lagaaij kruipt achter het stuur.