Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

De miljonair onder de sportwagens: de miljoenste Porsche 911

11 mei 2017

In Stuttgart-Zuffenhausen is vandaag de miljoenste Porsche 911 van de band gelopen. Het jubileummodel is een Carrera S in de speciale tint Irish Green die is uitgevoerd met vele details die verwijzen naar de eerste 911 uit 1963. De 911 is en blijft het strategisch meest belangrijke model binnen de modellenrange van Porsche. Hij draagt sterk bij aan Porsche’s positie als een van de meest winstgevende autofabrikanten ter wereld. 

De miljoenste 911 blijft in handen van Porsche AG. Voordat hij wordt opgenomen in de collectie van het Porsche Museum, gaat hij op wereldtournee langs onder meer de Schotse Hooglanden, de VS en China. Uiteraard doet nummer 1.000.000 ook de Nürburgring aan.

Dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van toezicht van Porsche AG, was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de 911: “54 jaar geleden maakte ik met mijn vader de eerste ritten over de Grossglockner-Alpenwegen. Vandaag geniet ik nog op dezelfde manier van het 911 gevoel als toen. Dankzij de 911 zijn de kernwaarden van ons merk nog net zo visionair als die bij de Porsche 356/1 uit 1948.”

Aan de top
Met de 911 creëerde Porsche destijds een nieuw segment en tot op de dag van vandaag staat hij aan de top van het premium-sportautosegment. Alleen al in 2016 werden wereldwijd 32.365 exemplaren van de 911 afgeleverd. Desondanks is hij in de afgelopen decennia exclusief gebleven en uitgegroeid tot een gewild verzamelaarsobject. De kwaliteit van de 911 is legendarisch: meer dan 70% van alle ooit geproduceerde 911 modellen is klaar om de weg op te gaan. De kwaliteit komt ook tot uiting in de statistieken. Zo is de 911 structureel aan kop te vinden van bijvoorbeeld de Initial Quality Study van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau J.D. Power.

Overwinningsdrang
De 911 is ook dankzij de autosport uitgegroeid tot een icoon. Als geen andere auto is hij ontwikkeld voor de straat én voor het circuit. Meer dan de helft van alle 30.000 race-overwinningen van Porsche komen op het conto van de 911. Vele private raceliefhebbers van over de hele wereld zetten de 911 in bij verschillende raceseries.

Door de jaren heen heeft Porsche vastgehouden aan het basisconcept van de 911. Porsche CEO Oliver Blume daarover: “Dat neemt niet weg dat we de 911 altijd verder hebben ontwikkeld, verfijnd en geperfectioneerd. Zo is de 911 altijd modern en technisch innovatief gebleven. Bovendien zijn we er in geslaagd de modelrange sterk te verbreden.”

Zuffenhausen
Een belangrijke succesfactor is de productiefaciliteit bij het hoofdkantoor van Porsche in Zuffenhausen, waar alle 911 modellen worden gebouwd. Dankzij slimme productieprocessen kunnen in Zuffenhausen alle tweedeurs Porsche modellen (naast de 911 de 718 Boxster en 718 Cayman) op één productielijn worden geproduceerd. De productiemedewerkers zetten hun expertise, know-how en passie in om de typische Porsche kwaliteit te garanderen. Uwe Hück, voorzitter van de ondernemingsraad van Porsche: “Zonder onze medewerkers zou de 911 nooit hebben kunnen uitgroeien tot een dergelijk succesnummer. Vandaag vieren we de miljoenste 911. En het mooie is dat hij nog steeds met dezelfde toewijding wordt gebouwd als de eerste. De bouw van de Mission E luidt een nieuw tijdperk voor Porsche in. Het is duidelijk dat we al onze gekwalificeerde en toegewijde werknemers nodig hebben om ook daar een succes van te maken. Zij zorgen ervoor dat de Mission E straks net zo’n geweldig gevoel biedt als de 911 altijd heeft gedaan – en altijd zal doen.”

 

Miljoenste Porsche 911            Miljoenste Porsche 911