Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

’70 years of the Porsche sports car’-tentoonstelling in Berlijn.

27 maart 2018

Het merk Porsche werd op 8 juni 1948 geboren, want op die datum kreeg het allereerste prototype – met chassisnummer 356-001 – zijn toelatingspapieren. Om hier bij stil te staan, opende de fabrikant deze week een speciale tentoonstelling in Berlijn. ’70 years of the Porsche sports car’ wordt tot en met 31 mei gehouden in het DRIVE. Volkswagen Group Forum in Unter den Linden. De toegang is gratis.

’70 years of the Porsche sports car’ is onderverdeeld in tien categorieën en besteedt niet alleen aandacht aan zeven decennia sportwagenontwikkeling, maar ook aan de mensen achter het merk. Prominente gasten bij de opening waren de tweevoudig wereldrallykampioen Walter Röhrl en Richy Müller, de acteur die bekend werd door de Duitse misdaadserie Tatort.

Blik in de toekomst

Bezoekers van de tentoonstelling worden verwelkomd door een Porsche 356 “Nr. 1” Roadster, die staat voor het onderwerp ‘Origin of the sports car’. In de ‘Sports cars of the future’-sectie ligt de focus op de Mission E. Het productiemodel daarvan komt in 2019 op de markt en wordt de eerste volledig elektrische Porsche ooit. De Porsche 911 wordt in Berlijn vertegenwoordigd door het miljoenste exemplaar: een in Irish Green gespoten coupé die in mei 2017 van de band rolde in Zuffenhausen.

Verder worden er onder de noemer ‘Sports cars, reinvented’ voorbeelden getoond van Porsche´s technische pionierswerk en is er aandacht voor gedurfde beslissingen die het merk heeft genomen, zoals het lanceren van de Boxster. Deze compacte sportwagen met middenmotor werd geïntroduceerd in een tijd dat Porsche AG het financieel moeilijk had en bracht de fabrikant er weer bovenop.

Technologisch meesterstuk

Na ‘The diversity of the sports car’ – met daarin alle modellijnen van Porsche en hun vroegere reclamemateriaal – komen bezoekers in de ‘Motor sport’-sectie terecht. Daar staat de legendarische, 600 pk sterke 917/20-racewagen, die door zijn kleurenschema de bijnaam ‘Pink Pig’ kreeg. De innovatieve wedstrijdauto was in zijn tijd een technologisch meesterstuk.

In ‘Sports cars today’ representeert de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo het huidige modellengamma van Porsche. ‘Sports cars across the world’ laat zien hoe klanten en liefhebbers van over de hele wereld het merk Porsche een warm hart toedragen. En tot slot staat ’70 years of passion’ in het teken van de medewerkers die Porsche groot hebben gemaakt.

Feestelijke activiteiten

De sportwagenfabrikant viert zijn jubileum in 2018 met een groot aantal evenementen. Zo wordt op 9 juni een speciale tentoonstelling geopend in het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen en nodigt Porsche op dezelfde dag zijn fans uit voor ‘Sports Car Together Day’, dat wereldwijd wordt gehouden bij alle Porsche-locaties waaronder op Circuit Zandvoort tijdens de Porsche Days. In het weekend van 16 en 17 juni is er een feest voor medewerkers, klanten en inwoners van Zuffenhausen in en rond het Porsche Museum in Stuttgart. Daarbij zijn er ook festiviteiten tijdens het Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli) en de Rennsport Reunion (27 – 30 september). Het jubileumjaar wordt op 13 oktober afgesloten met de ‘Sound Night’ in de Porsche Arena in Stuttgart.

Het DRIVE. Volkswagen Group Forum is sinds 2015 het communicatieplatform van de Volkswagen Group in Berlijn. In het gebouw worden tentoonstellingen gehouden over verschillende onderwerpen en merken. DRIVE. is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.