Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Beste eerste half jaar ooit voor Porsche: ruim 130.500 afleveringen.

12 juli 2018

Porsche houdt de positieve verkooptrend vast: in de eerste zes maanden van dit jaar leverde het merk 130.598 auto’s af. Daarmee is dit het meest succesvolle half jaar uit de geschiedenis van Porsche; het vorige record uit 2017 werd met 3 procent overtroffen. 

De Panamera liet de grootste procentuele groei optekenen: tot en met eind juni werden er 20.500 exemplaren van de vierdeurs sportwagen afgeleverd, bijna een verdubbeling vergeleken met dezelfde periode in 2017. Ook de 911 deed het zeer goed: het aantal afleveringen groeide met 28 procent tot 21.400 exemplaren. De bestverkopende modellen waren de Macan (46.600 auto’s) en de Cayenne (28.700 auto’s).

Detlev von Platen, bij Porsche verantwoordelijk voor Sales en Marketing: “In het jaar dat we 70 jaar sportwagens van Porsche vieren, zijn we natuurlijk bijzonder verheugd om te zien dat ons icoon, de 911, nog altijd buitengewoon populair is. Die populariteit benadrukt nog eens hoe sterk ons merk is.”

Groei in Europa, China grootste individuele markt

In Europa groeide het aantal afleveringen van Porsche met 9 procent, op thuismarkt Duitsland zelfs met 11 procent. China blijft de belangrijkste individuele markt. Hier werden van januari tot en met juni 2018 in totaal 33.363 auto’s afgeleverd. Dit betekent een daling van 7 procent vergeleken met vorig jaar. Dit komt vooral door een aangekondigde daling in importtarieven die per 1 juli is ingegaan. Sinds de aankondiging van die maatregel heeft een groot aantal klanten de aankoop van hun nieuwe auto uitgesteld.

Von Platen daarover: “De politieke en economische situatie in China en de VS vormt op dit moment een belangrijke uitdaging. In Europa bereiden we ons gamma voor op de komende emissie-eisen. Dankzij de positieve ontwikkelingen in de eerste zes maanden van dit jaar zijn we ervan overtuigd dat we in 2018 het positieve resultaat van 2017 kunnen herhalen.

Infographic