Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

De Porsche 992: design-icoon en hightech sportwagen in één.

29 november 2018

Porsche heeft gisteren de achtste generatie van de 911 gepresenteerd in de Petree Hall van de Los Angeles Auto Show. De nieuwe 992 is sneller, efficiënter en emotioneler dan zijn voorgangers en is nu voorzien van nog verder uitgebreide digitale functies. “Maar ondanks alle innovaties is en blijft de nieuwe 911 de puristische sportwagen en het kloppende hart van Porsche,” aldus Oliver Blume, CEO van Porsche AG. De nieuwe 911 Carrera S is in Nederland leverbaar vanaf 156.700 euro; de 911 Carrera 4S vanaf 165.100 euro.

Met een exterieur waar het onmiskenbare Porsche design-DNA vanaf spat, meer musculaire looks en een interieur met een geheel nieuwe lay-out met onder meer een 10,9 inch touch screen beeldscherm, is de nieuwe 911 met zijn state of the art techniek zowel tijdloos als modern. De nieuwste generatie van de zescilinder boxermotor met de innovatieve turbotechniek is verder ontwikkeld en is in de S-modellen krachtiger dan ooit. Naast de vervulling van de nieuwste emissienormen met partikelfilters, lag de focus van de ontwikkeling op de verdere toename van de prestaties. Nieuwe, grotere, symmetrisch ontworpen turbo’s met elektrisch geregelde wastegate kleppen, een volledig opnieuw ontworpen intercooler en nieuwe piëzo-injectoren leiden tot een betere respons, meer vermogen en meer koppel. De 6-cilinder turbomotoren van de 911 Carrera S en 911 Carrera 4S produceren nu 331 kW/450 pk bij 6.500 tpm, wat een toename betekent van 22 kW/30 pk in vergelijking met de vorige generatie. Daarnaast levert de 911 Carrera S-motor een koppel van 30 Nm meer - 530 Nm in totaal -, dat in een breed toerentalbereik van 2.300 tot 5.000 tpm vrij komt.