Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Expositie ’70 jaar sportwagens van Porsche’ van start in Porsche Museum.

08 juni 2018

Het jubileumjaar van Porsche gaat richting zijn hoogtepunt. Vandaag wordt in het Porsche Museum in Stuttgart de speciale expositie ’70 jaar sportwagens van Porsche’ geopend. Daarbij blikken Wolfgang Porsche (voorzitter van de raad van toezicht), Oliver Blume (CEO van Porsche) en Uwe Hück (voorzitter van de ondernemingsraad van Porsche) samen terug op de geboorte van het merk.

Op 8 juni 1948 kreeg de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster zijn officiële toelating. Sindsdien produceert Porsche meer dan sportwagens alleen; het merk is synoniem geworden voor sportiviteit, innovatie, design en gebruiksgemak.

Verleden en toekomst

In de speciale expositie in het Porsche Museum presenteert Porsche verhalen en mijlpalen die het bedrijf hebben gevormd en die de motor waren achter de ontwikkeling van nieuwe modellen. Daarvoor is de 5.600 m2 grote tentoonstellingsruimte compleet nieuw ingericht. De legendarische 356 ‘Nr. 1’ vormt daarbij de passende ontvangst. Porsche is één van de weinige fabrikanten die nog in het bezit is van het originele, eerst gebouwde model van het eigen merk. Bezoekers maken vervolgens een tijdreis aan de hand van ruim 75 modellen. Daarbij past ook een blik in de toekomst: er is een prominente plek voor de elektrisch aangedreven Mission E.

Autosport centraal

Uiteraard is er veel aandacht voor autosport: Porsche heeft nieuwe technologieën altijd beproefd in racewagens, die uitgroeiden tot legendes. Dit principe geldt ook voor ‘De Sportwagen van de toekomst’. De elektrisch aangedreven Mission E, die in 2019 op de markt komt, profiteert van de ervaringen die Porsche opdeed met Le Mans-winnaar 919 Hybrid. Daarnaast toont Porsche digitale projecten zoals connectiviteit via Porsche Connect en databescherming door het gebruik van blockchain in sportwagens. Ook zijn er interactieve belevingen zoals een Augmented Reality-applicatie voor de Mission E. Terwijl de bezoeker de auto bekijkt, krijgt hij of zij via een AR-bril extra informatie over de innovatieve technologie.

De mensen achter Porsche

De speciale expositie is des te fascinerender omdat de historie van het merk wordt gecombineerd met de kernwaarden van de Porsche cultuur: pioniersgeest, passie, sportiviteit en familie. Daarom is er ook veel aandacht voor de werknemers, de coureurs en de vrienden van Porsche. Zij hebben het merk gemaakt tot wat het nu is. Zonder de passie van de werknemers en het enthousiasme van de wereldwijde Porsche community zou het merk nooit zo succesvol zijn geweest.

Talloze jubileumactiviteiten

Naast de expositie in het Porsche Museum zijn er meer jubileumactiviteiten. Zo komen er speciale exposities in het Porsche Paviljoen in Autostadt (Wolfsburg) en in de Porsche fabriek in Leipzig. In Nederland wordt het jubileum dit weekend groots gevierd tijdens de gratis toegankelijke Porsche Days 2018 op Circuit Zandvoort. Ook het Festival of Speed in Goodwood (12-15 juli) en de Rennsport Reunion in Californië (27-30 september) staan geheel of voor een belangrijk deel in het teken van ’70 jaar sportwagens van Porsche’. De jubileumactiviteiten worden afgesloten met de Porsche Sound Nacht op 13 oktober.