Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nederlandse Porsche Parade trekt tienduizenden bezoekers.

05 juni 2018

Tweehonderd Porsches uit zeventien landen en tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers in Almere: de Porsche Parade Europe 2018 die dit jaar in Nederland werd gehouden, is een van de meest succesvolle parades ooit. Nadat premier Mark Rutte de meer dan tweehonderd Porsche eigenaren uit Europa en (ver) daarbuiten had verwelkomd, kregen zij een driedaags programma voorgeschoteld waarbij Nederland zich van zijn beste kant kon laten zien.

De Porsche Parade wordt sinds 1990 elke twee jaar in een ander Europees land gehouden. Dit jaar trokken de Porscherijders tijdens het meerdaagse treffen met elkaar op in een programma met rally’s, tochten en bezoeken aan typisch Nederlandse bezienswaardigheden, van molens en gemalen en een orchideeënkwekerij tot duinen en Amsterdamse grachten. De deelnemers aan het tweejaarlijkse event kwamen uit zeventien landen van binnen en buiten Europa. De langste reis – zo’n 15.000 kilometer – had een deelnemer uit Australië ondernomen. Hij haalde bij de fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen zijn nieuwe 911 GT3 RS op zette na deze ‘Werksabholung’ vervolgens koers naar de Porsche Parade in Nederland. De auto wordt binnenkort naar Australië verscheept.

Een van de hoogtepunten van de Porsche Parade 2018 was een bezoek aan Almere waar de deelnemers welkom werden geheten door burgemeester Franc Weerwind, zelf een Porsche Boxster rijder. De Porsches waren door bezoekers op de Esplanade in het centrum van de polderstad te bekijken, waar zij in groten getale gebruik van maakten. Volgens de organisatie hebben zo’n 40.000 tot 50.000 mensen de Porsches bekeken, variërend van een 356 uit de jaren vijftig uit Groot-Brittannië tot aan een Nederlands exemplaar van de hypercar 918 Spyder.

Het publiek kreeg de mogelijkheid om de mooiste Porsche van het event te kiezen. De Brit met zijn donkerrode 356 werd door het publiek verkozen, gevolgd door de 911 R in de opvallende kleur Viper Grün van een Duitse deelnemer. De nieuwe 911 GT3 RS van de Australiër kreeg een beker voor de derde prijs mee naar huis. Na de prijsuitreiking reden de auto’s in een parade door het centrum van Almere.

De gezamenlijke voorzitters van de Europese Porsche Clubs komen binnen afzienbare tijd bij elkaar om te bepalen welk Europees land in 2020 gastland zal zijn.