Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nieuwe banden voor klassieke Porsches: moderne techniek - authentieke look

26 april 2016

Zo’n 70 procent van alle Porsche-modellen die ooit gebouwd zijn, verkeert vandaag de dag nog steeds in rijdbare conditie. Porsche heeft daarom nieuwe banden ontwikkeld, getest en geproduceerd die nauwkeurig zijn afgestemd op de uiteenlopende Porsche-generaties, inclusief een serie banden die in samenwerking met Pirelli wordt geleverd. Deze nieuw ontwikkelde banden zijn qua looks en profieldesign gelijk aan die van hun historische voorgangers, maar wat rijeigenschappen betreft voldoen ze helemaal aan de vereisten van vandaag.

Voor de modeljaren 1959 tot en met 2005 levert Porsche nu in totaal 32 nieuwe banden voor de Porsches 356 (B en C), Boxster (986) en 911 (G model, 964, 993 en 996), evenals voor de modellen met een transaxle-configuratie (de 924, 928, 944 en 968). De klassiekerbanden dragen tevens het ‘N’ certificeringssymbool van Porsche, waarmee wordt aangegeven dat ze specifiek voor Porsche-modellen zijn ontwikkeld. Alleen al voor de modeljaren vanaf 1959 tot 2006 levert Porsche nu 161 verschillende maatvoeringen voor zomerbanden en nog eens 131 verschillende maten winterbanden. 

Feedback van Walter Röhrl

De nieuwe banden zijn niet zomaar een nieuwe productierun van de historische exemplaren. Ze combineren de looks van het origineel met de rijprestaties van modern rubber. Oorspronkelijke profieldesigns, afmetingen en breedteverhoudingen accentueren de authenticiteit van de Porsche-klassiekers. Tegelijkertijd is de technologie van de banden helemaal van nu. Met karkassen en rubber-compounds die vergelijkbaar zijn met die van de huidige banden. Daardoor combineren de banden uitstekende grip en uitgebalanceerde rijprestaties met prima rolweerstandwaarden en stille eigenschappen, waarmee ze voldoen aan de typegoedkeuringscriteria van de officiële EU bandenregelgeving. Voor de ontwikkeling van de nieuwe banden riepen de engineers van Porsche de hulp in van voormalig Wereldkampioen rally Walter Röhrl. Op basis van zijn schat aan ervaring met historische Porsche-modellen kon hij de engineers waardevolle feedback geven over de rijeigenschappen van de banden.

Voor Porsche, by Pirelli

Naast deze nieuwe serie banden levert Porsche in samenwerking met Pirelli ook een uitvoerige selectie schoeisel voor oudere Porsche-modellen, in de vorm van de Pirelli CN36, de Pirelli P7 en de Pirelli Zero Rosso. Naast de vintage- en klassiekerbanden voor normaal gebruik op de openbare weg heeft Porsche samen met Pirelli ook voor de historische autosport speciale banden ontwikkeld. Waaronder de P Zero Trofeo R die als semi-slick leverbaar is in maatvoeringen van 16 tot 18 inch en zowel op het circuit als in de rallysport kan worden gebruikt.

Alle nieuwe en huidige banden voor klassieke Porsche-modellen zijn inmiddels te koop via alle Porsche Classic Centres en de officiële Porsche-dealers. Een overzicht van de beschikbare maatvoeringen is beschikbaar op:

http://www.porsche.com/germany/accessoriesandservices/classic/tyreapproval/