Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nog veiliger en vlotter op reis met Porsche real-time verkeersinfo

24 augustus 2015

Porsche introduceert real-time verkeersinformatie voor nieuwe modellen die vanaf september worden geleverd. Dit systeem wordt ‘gevoed’ door TMC en TMCpro én door GPS-data van vele mobiele telefoons. Zo krijgt de bestuurder een nauwkeurig beeld van de werkelijke verkeersintensiteit. Op basis daarvan kan hij indien nodig snel een andere route kiezen.

Real-time verkeersinformatie is beschikbaar voor nieuwe Porsche-modellen met het Porsche Communication Management (PCM 3.1) in combinatie met de optie ‘online services’. Om de real-time verkeersinformatie te activeren, volstaat het downloaden van de ‘Aha radio’-app op de smartphone (beschikbaar via Apple iTunes en Google Play). Vervolgens kan de koppeling met het Porsche Communication Management (PCM) worden gemaakt.

Informatie via vele kanalen
De kracht van het systeem zit hem in het feit dat er diverse informatiekanalen worden gebruikt. Om te beginnen komt er informatie via de gestandaardiseerde Traffic Message Channels TMC en TMCpro binnen. Deze informatie wint aan nauwkeurigheid door de koppeling met GPS-data van vele smartphones in de buurt. Deze informatie is afkomstig van INRIX, een technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van verkeersgegevens.

Heldere weergave
De combinatie van TMC- en GPS-gegevens zorgt voor een zeer nauwkeurig beeld van de verkeersintensiteit. Dat wordt op het beeldscherm van het navigatiesysteem zichtbaar: een groen gemarkeerde weg heeft een goede doorstroming, geel staat voor langzaam rijdend verkeer en rood voor file. Zo wordt zelfs het ontstaan van files zichtbaar. De route kan dan tijdig worden aangepast. Dit voorkomt onnodige vertraging en ergernis.

Ook voor Porsche-modellen vanaf 2012
Real-time verkeersinformatie is vanaf 2016 ook beschikbaar voor Porsches die vanaf november 2012 zijn gebouwd en beschikken over PCM 3.1. Als ‘online services’ al aanwezig zijn, is alleen een update van het navigatiesysteem noodzakelijk. Indien nodig kan de optie ‘online services’ op deze modellen achteraf worden ingebouwd.