Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche neemt eerste snelladers met 800-volt technologie in gebruik.

01 augustus 2018

Porsche treedt de uitdaging van e-mobility systematisch tegemoet: in het technologiepark Berlijn-Adlershof werd onlangs het eerste Porsche snellaadstation in gebruik genomen.

Op de parkeerplaats van het Porsche Centrum in Berlijn-Adlershof zijn vier Porsche laadpalen in gebruik genomen. Twee van deze palen hebben de 800-volt snellaadtechnologie, die door Porsche Engineering Services GmbH ontwikkeld is onder de naam ‘Porsche Turbo Charging’. Momenteel werken DC-snellaadstations voor elektrische auto’s met een spanning van 400 volt. Afhankelijk van het laadvermogen in kW, duurt het al gauw 40 tot 80 minuten om de accu’s voor een actieradius van 400 kilometer op te laden. Door de spanning naar 800-volt te verhogen, kost dit nog geen 20 minuten. Elke auto met een Combined Charging System-stekker kan gebruik maken van het laadstation in Berlijn-Adlershof. De Porsche Taycan, die eind 2019 op de markt verschijnt, is ’s werelds eerste elektrische productiemodel met 800-volt techniek.

Pilotproject als praktijktest voor nieuwe technologie

Het 800-volt snellaadstation in Berlijn-Adlershof kwam tot stand als pilotproject voor het testen van de nieuwe technologie en diende ook gelijktijdig om te onderzoeken of een soortgelijk laadstation ook bij andere Porsche Centra kan worden aangelegd. “Elektrische mobiliteit ontwikkelt zich razendsnel,” zegt Karsten Sohns, Managing Director van Porsche Deutschland GmbH. “De voorbereidingen op de komst van de Taycan zijn in volle gang. Het is essentieel dat Porsche geschikte laadmogelijkheden aanbiedt, onder meer bij onze Porsche Centra.”

Gedurende de openingstijden van het Porsche Centrum in Berlijn-Adlershof kunnen alle elektrische voertuigen gratis laden.