Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Vooruit denken.

13 juni 2018

Michael Mauer, hoofd van de afdeling Style Porsche, praat ons bij over de sportwagen van de toekomst.

“Misschien bestaat er wel degelijk zoiets als de hoop op een spoedig einde. Op autoshows stellen bloggers, journalisten en tv-reporters allemaal dezelfde vraag: heeft de sportwagen nog toekomst? Het is net zoiets als ‘waarom nog doorgaan met autoraces?’ Blijkbaar leeft het idee dat er in een wereld met elektrische, zelfrijdende auto’s geen ruimte meer is voor sportwagens. Het tegendeel is echter waar. Net als nu, willen we in de toekomst nog steeds de sensaties van snelheid en fysieke krachten beleven. Misschien zijn sportwagens over twintig jaar nog wel spannender dan nu. Ze bieden nog altijd heel veel sportief rijplezier, maar zijn daarbij nog beter afgestemd op onze dagelijkse behoeften.”

“Loskomen van de autonome stroming. Je eigen koers uitstippelen. Authenticiteit bovenop efficiency beleven. De sportwagen van de toekomst is de belichaming van al deze factoren. Wat in de komende twee decennia zou kunnen veranderen, is de manier waarop de auto met ons communiceert. Het op hoge snelheid volgen van de ideale racelijnen wordt een vrijwel geruisloze, zen-achtige beleving, zonder dat de dynamiek eronder te lijden heeft. En met de ‘technologie van het onmogelijke’ wordt ons door middel van geluidssignalen verteld hoe snel, gevaarlijk of efficiënt we ons voortbewegen.”

Vooruitgang stimuleert nieuwe ontwikkelingen

“Pioniers als Henry Ford, Ferdinand Porsche en Ettore Bugatti hebben nooit kunnen vermoeden dat hun gemotoriseerde koetsen ooit uit zichzelf zouden afremmen als plotseling een voetganger oversteekt. Wat we over twee decennia allemaal kunnen verwachten, is nu nog slechts gissen. Van een ding ben ik echter overtuigd: wat je behoeften ook zijn, er blijft altijd een auto beschikbaar die aan je eisen voldoet, of het nu een praktische gezinsauto is, een luxe sedan of een sportieve tweezitter. Tot nu toe heeft elke vooruitgang nieuwe ontwikkelingen met zich meegebracht, maar objecten die de emoties prikkelen, blijven bestaan. Waarom draaien we onze favoriete muziek nog vanaf vinyl? Waarom zijn er nog analoge horloges? Waarom gaan we nog wandelen? Ook sportwagens prikkelen onze emoties, met sensaties, uitdagingen en schoonheid. Daar zal nooit iets aan veranderen.”

“Hoe de sportwagen van de toekomst eruit gaat zien, is afhankelijk van de technologische ontwikkelingen. Maar het wordt beslist iets bijzonders. En hij heeft nog steeds een stuur. De sportwagen van de toekomst levert nog steeds extreme prestaties, en dat wordt onderstreept door zijn design. De Porsche van de toekomst is nog steeds herkenbaar als een Porsche, als een auto met een bijzondere genetische code: 911.”