Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

911 Carrera T, de Porsche voor puristen

20 maart 2023

Amsterdam 20.03.2023.

Als je iemand autogek mag noemen, dan is het Etienne Oomen. Na een carrière in de automotive bij verschillende merken, is hij vier jaar geleden 'thuisgekomen' bij Porsche. Als verkoopadviseur bij Porsche Centrum Amsterdam vertelt hij u graag over de nieuwste uitvoering van de iconische Porsche 911 Carrera

Tijdloos.

Kijk, de Porsche 911 Carrera is natuurlijk hét model van Porsche. Dat is niet zo gek, want dit model bestaat al sinds 1963. Daar zijn dus generaties mee opgegroeid. Toevallig wordt er deze week een 911 Carrera uit 1973 online geveild. Puntgaaf, met gele lak. De verwachting is dat de auto net zoveel gaat opbrengen als nu een nieuwe 911 Carrera T kost. Als je die waarde vergelijkt met wat deze auto destijds heeft gekost…

Purisme.

Ik ben enorm enthousiast over de nieuwe Porsche 911 Carrera T. Het is een enorm strakke uitvoering. Wat niet noodzakelijk is, is weggelaten. Er zijn lichtgewicht ruiten gemonteerd en er is minder isolatie toegepast. Zelfs de achterbank hebben ze er uit gehaald! Het resultaat is minder gewicht, wat ten goede komt aan sportief rijgedrag. De auto is sneller en wendbaarder. Binnen 4,5 seconden accelereer je naar 100 km/uur en de topsnelheid bedraagt 291 km/u. Exterieur is het vooral een zuivere 911.

Extra’s.

Wat niet is weggelaten, is rijcomfort. De sportstoelen Plus geven je extra zijdelingse steun. Het speciale sportonderstel zorgt ervoor dat de carrosserie 10 mm lager ligt dan bij een normaal PASM onderstel. Kortere, stugge schokdempers en dwarsstabilisatoren geven deze 911 een enorm goede wegligging. De 20/21 inch Carrera S 10 lichtmetalen spaakwielen zijn standaard, net als het GT sportstuurwiel. Zowel voor interieur als exterieur zijn er extra opties.

Proefrit.

Voor wie bekend is met de Porsche Carrera 911, kan ik alleen maar zeggen dat je deze nieuwe uitvoering een keer zelf moet proberen. Dan merk je wat gewicht doet bij een Porsche. En voor wie nog nooit Porsche heeft gereden, is dit ook een fantastische auto om het echte Porsche gevoel een keer te ervaren. Dus bij deze nodig iku graag uit in de showroom. Oh ja, en de achterbank is wel een optie en kan je voor € 0,- toevoegen aan je nieuwe 911 Carrera T.

We kijken ernaar u te verwelkomen bij Porsche Centrum Amsterdam. 

Met sportieve groet,

Etienne Oomen