Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

911 GT2 RS MR: snelste straatlegale sportwagen op de Ring.

02 november 2018

Opnieuw heeft Porsche een record gebroken op de Nordschleife. Op donderdag 25 oktober 2018 noteerde een Porsche 911 GT2 RS MR een rondetijd van 6:40,3 minuten op het 20,6 kilometer lange circuit. De samen met Manthey-Racing gebouwde GT2 RS is de snelste straatlegale sportwagen ooit op de ’Ring.

Aan het stuur van de 911 GT2 RS MR zat testrijder Lars Kern, die in september 2017 al het ronderecord voor seriemodellen brak met de 911 GT2 RS. “We hebben de hele dag de weerkaarten in de gaten gehouden. Als het circuit ergens nat was geweest, hadden we het risico niet genomen,” zegt Dr. Frank-Steffen Walliser, hoofd Motorsport en GT Cars bij Porsche. Voorzien van de nieuwe performance-kit van Manthey-Racing was de 911 GT2 RS MR speciaal afgestemd voor de Nordschleife. “We wilden heel graag nog een keer laten zien wat er allemaal mogelijk is met de auto. En het resultaat is indrukwekkend. Lars Kern heeft een geweldig record neergezet.”

In 2017 werd de Porsche GT2 RS gelanceerd. Geen 911 was ooit sneller of krachtiger. De laatste maanden hebben de engineers van Porsche en de specialisten van Manthey-Racing hun krachten gebundeld, om met alle kennis van de 911 RSR en 911 GT3 R, en ervaringen op de Nordschleife een auto te bouwen voor klanten die deelnemen aan clubraces en trackdays. Ondanks de verbeteringen aan het onderstel en de aerodynamica bleef de geschikt voor gebruik op de openbare weg.

“Wat een geweldige ronde!” aldus Porsche-testrijder Lars Kern. Met tal van tests, recordpogingen en VLN-langeafstandsraces achter zijn naam, kent de 31-jarige Kern de Ring als zijn broekzak. “Met het nieuwe performance-pakket is de balans van de auto voortreffelijk. Ik heb geen enkel risico hoeven nemen om tot de recordtijd te komen. Omdat het al donker werd, had ik maar één kans.” Nicolas Raeder, CEO van Manthey-Racing: “We zijn ontzettend trots op deze prestatie. Het was een enorme uitdaging om van de razendsnelle 911 GT2 RS een nóg snellere auto te maken.”

Onder toeziend oog van de notaris wist Lars Kern optimaal gebruik te maken van het geweldige prestatiepotentieel van de 911 GT2 RS MR. Daarbij vertrouwde Porsche op autosportpartner Esso als brandstofleverancier. Alleen de bestuurdersstoel week af van de GT2 RS MR die nu voor clubraces en trackdays besteld kan worden bij Manthey-Racing. Om veiligheidsreden werd in de recordauto een racekuipstoel gemonteerd. Een modificatie die geen gewichtsvoordeel met zich meebracht.

Over de Porsche GT2 RS

De snelste en krachtigste Porsche 911 tot nu toe beleefde zijn werelddebuut in juni 2017 tijdens het Festival of Speed op Goodwood. De 3.8-liter motor van de GT3 RS levert 515 kW (700 pk) en bouwt een koppel op van 750 Nm. De achterwielaangedreven sportwagen heeft een topsnelheid van 340 km/u en weegt slechts 1.470 kilo. Vanuit stilstand accelereert de tweepersoons sportwagen in slechts 2,8 seconden naar 100 km/u. In september toonde Porsche tijdens de Rennsport Reunion VI op het circuit van Laguna Seca in Californië de nieuwe 935. Gebaseerd op de ultramoderne technologie van de 911 GT2 RS wordt deze speciaal voor trackdays ontwikkelde racewagen in een gelimiteerde oplage van slechts 77 exemplaren gebouwd.

Manthey-Racing

Manthey-Racing is gevestigd in Meuspath, vlakbij de Nürburgring, en wordt geleid door de broers Nicolas en Martin Raeder. Porsche AG heeft een aandeel van 51 procent in het bedrijf. Manthey-Racing biedt tal van diensten, levert onderdelenpakketten aan raceteams en organiseert autosportevenementen voor klanten. Met zes overwinningen in de 24-uursrace van de Nürburgring is het raceteam recordhouder. Naast tal van andere activiteiten runt Manthey-Racing ook de twee 911’s RSR in het FIA World Endurance Championship (WEC). In juni 2018 boekte het Porsche GT Team tijdens de 24-uursrace op Le Mans een klasse-overwinning en het heeft momenteel een riante voorsprong in het tussenklassement van het WEC.