Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Achter elke Classic Porsche zit wel een verhaal

13 januari 2023

Amsterdam, 13-01-2022. 

Mark Schokker (Classic Adviseur) is opgegroeid in Emmeloord en weet nog goed dat hij elke zaterdag als 13-jarige jongen, tijdens het lopen van zijn folderwijk, een Porsche voor de deur zag staan bij één van de huizen in zijn buurt. Het was een blauwe 924. Mark geeft toe: 'het is niet de meest aansprekende classic, maar voor mij is het de Porsche van mijn jeugd. Die heeft een speciaal plekje. Dat ik nu hier in Amsterdam verantwoordelijk ben voor de Classics, is een jongensdroom die werkelijkheid is geworden.'

Teamwork

Ik werk nauw samen met Barry. Hij is de Classic Specialist en weet echt alles van de Porsche Classics. Regelmatig ga ik samen met een klant naar de werkplaats, zodat Barry persoonlijk een toelichting kan geven op de technische conditie van de auto. Ik ben een enorme autoliefhebber, maar aan de technische kennis van Barry kan ik niet tippen. Klanten vinden het geweldig als hij ze tekst en uitleg geeft.

Voorjaarsbeurt

Onder de Classics vallen alle Porsches die ouder zijn dan 12 jaar. Daar zitten dus ook de young-timers bij. Ik merk in de showroom dat er twee soorten Porsche-rijders zijn. Je hebt klanten die het hele jaar door met hun Porsche rijden en een groep die hun Porsche in het voorjaar uit de winterstalling halen. Die komen dan hier naar toe voor een controlebeurt, zodat ze de hele zomer onbezorgd met hun Porsche kunnen rijden.

Verhalen

Volgens mij is er geen merk met zoveel beleving als Porsche. Zeker bij de Classics heeft elke Porsche een eigen verhaal. Bijvoorbeeld de auto’s die van vader op zoon zijn gegaan en waarmee de familie al tal van avonturen heeft beleefd. Ik merk dat Porsche-rijders ook graag over de belevenissen met hun auto vertellen. Het zijn vaak mooie verhalen, die natuurlijk alleen maar mooier worden naarmate de Porsche ouder wordt.

Mijn Porsche

Het zal nog wel even duren voor ik zelf een Porsche ga rijden. Ik woon inmiddels vlak aan de kust en heb geen garage bij het huis. Het zou toch zonde zijn om zo’n mooie auto in de zilte zeelucht weg te laten roesten.

Tot ziens in de showroom,

Mark Schokker