Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Autosportlegende Walter Röhrl opgenomen in FIA Hall of Fame.

31 januari 2019

Een enorme eer voor Walter Röhrl: de 71-jarige Duitse autosportlegende is als eerste rallycoureur en eerste niet-Formule 1-kampioen opgenomen in de FIA Hall of Fame. De ceremonie werd gisteravond gehouden op het hoofdkantoor van autosportfederatie FIA in Parijs.

Walter Röhrl werd in 1947 geboren in de Beierse stad Regensburg. Hij begon zijn rallycarrière in 1968 als privécoureur en werd vier jaar later fabrieksrijder. Röhrl bewees gelijk dat hij tot de absolute wereldtop behoorde. In zijn loopbaan reed hij voor vier merken, won hij vier keer de rally van Monte Carlo en werd hij twee keer wereldkampioen. In 1981 deed Walter Röhrl in een Porsche 924 mee aan het Duitse rallykampioenschap en bestuurde hij in de wk-rally van San Remo een Porsche 911. Rond die tijd begon hij Porsche te helpen bij de ontwikkeling van sportwagens, beginnend met de 964 Carrera 4 met vierwielaandrijving.

Door de jaren heen werkte Walter onder meer aan de legendarische supersportwagens van Porsche: de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder. Ook is hij sinds 1993 wereldwijd actief als merkambassadeur voor Porsche.