Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Bij Porsche Centrum Amsterdam voel ik me thuis

20 december 2022

Amsterdam, 20.12.2022.

Tom Hoen was als klein jongentje al gek van auto’s en vooral een Porsche vond hij geweldig. “Als we onderweg waren en er kwam een Porsche voorbij, riep ik meteen naar mijn vader: Kijk! Een Porsche!” Inmiddels is Tom 30 jaar en heeft hij begin 2022 de overstap gemaakt naar het merk dat hij al sinds zijn jonge jaren adoreert. “Nog steeds is de 911 mijn favoriet. Als je Porsche zegt, dan zie je toch de 911 als eerste voor je.”

Leusden en Amsterdam

In februari van dit jaar ben ik begonnen bij Porsche in Leusden. Dat was wel wennen voor mij. Ik ben opgegroeid in Almere en woon daar nog steeds. Ik heb altijd in de regio Amsterdam gewerkt en dat heeft een andere dynamiek dan Leusden. Het gaat er daar wat gemoedelijker aan toe en ik ben dat niet gewend. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier in Amsterdam te gaan werken, heb ik die kans met twee handen aangepakt.”

Leuke mensen

“Porsche-rijders zijn leuke mensen. Ze hebben altijd wel iets te vertellen, nemen de tijd en zijn ook geïnteresseerd in wat mij bezig houdt. Die gesprekken zijn dus geen eenrichtingsverkeer. Iets wat ik bij andere automerken wel heb ervaren. Er heerst hier in Amsterdam een gezellige sfeer. Het bezoek aan de showroom is een uitje, waar mensen graag tijd voor maken. En vervolgens na een paar uurtjes het bezoek afronden met de aankoop van een nieuwe Porsche. En dat moet natuurlijk gevierd worden met een bubbeltje.”

Favoriete Porsche

“Ik moet zeggen dat elk model van Porsche wel z’n charme heeft. Zo vind ik de 911 Targa iconisch. Maar als ik mag kiezen en geld geen rol speelt, ga ik voor de 911 GT3 Touring. Beter dan dat wordt het niet. Maar ik moet zeggen dat ik ook de Porsche Taycan geweldig vind. En wat ik merk is dat de Taycan enerzijds een nieuw marktsegment aanspreekt, maar ook de ideale zakelijke auto is voor de Porsche-rijder die een benzinemodel privé rijdt.”

Ajax

“Het is fijn om in Amsterdam te werken. De meeste klanten die hier komen, zijn voor Ajax, net als ik. Vroeger was dat wel anders. Mijn vader en mijn broer waren voor FC Utrecht. Ik mocht Ajax ook niet met hun kijken, maar apart op mijn kamer. Hier is alles Ajax, met uitzondering van één collega, die het al heeft over het kampioenschap van Feijenoord. Ach ja, we zullen zien. Belangrijker dan het kampioenschap is mijn eigen ambitie om de beste verkoopmedewerker van Amsterdam te worden. Dat gaat me lukken, ook al heb ik nog wel even te gaan.”

Tot ziens in de showroom!

Tom Hoen