Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord
Porsche Centrum Amsterdam
Car Configurator
Contact

Porsche Centrum Amsterdam

Sijsjesbergweg 50

1105 AL Amsterdam Zuidoost

T: 020 - 4 911 911

info@porschecentrumamsterdam.nl

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09:00u - 18:00u 
Zaterdag 10:00u - 17:00u 
Zondag Gesloten

 

Modellen

Business Insider: Porsche Panamera Auto van het Jaar 2017

20 november 2017

Uit een ijzersterke lijst van 15 finalisten heeft het Amerikaanse Business Insider de Porsche Panamera als Auto van het Jaar 2017 verkozen. De Nederlandse editie van de zakenwebsite zei er het volgende over. "We kregen de kans om de Panamera in twee uitvoeringen te testen: de Turbo en de 4S. Beide modellen overtuigden ons met het luxe interieur, de wegligging, het vermogen en de stijlfactor.

De stijl zegt u? Was de Panamera nou niet juist de meest controversiële Porsche ooit gebouwd? Het achterwerk in fastback-stijl en de opvallende proporties vormen al sinds de lancering in 2009 een heftig twistpunt onder vrienden en vijanden van Porsche. Maar ondanks dat bloggers en autojournalisten schande spraken van de uitgerekte ‘power sedan’, bleek de auto commercieel een schot in de roos. De tweede generatie, die dit jaar uitkwam, is wat ons betreft de beste auto die je voor dit geld kunt aanschaffen.

Wat maakt deze wagen dan zo goed dat zoveel mensen ‘m aanschaffen? Het is een cliché dat sommige auto’s je een andere persoon maken achter het stuur – vaak in negatieve zin – maar bij de Panamera is het echt waar. Alles aan deze auto schreeuwt klasse in kwaliteit van materialen en ontwerp. Glijd achter het stuur en het is je acuut duidelijk waarom veel mensen Porsche als ‘s werelds beste automaker zien.

Onze criteria om de top 15 te selecteren waren vrij simpel: de auto moet in het voorbije jaar nieuw uitgekomen zijn of in elk geval een aanzienlijke update hebben ondergaan. Minstens twee van onze recensenten moeten erin gereden hebben. Verder keken we naar de business case, hoezeer de auto objectief een goed product is en of die zich onderscheidt van de concurrentie. Uiteindelijk kwamen we tot een lijst van 15 auto’s die een aardige dwarsdoorsnede van de markt vormt. Het klopt natuurlijk dat we afstevenen op een toekomst waar de auto veel minder populair zal zijn. Waarin steeds minder mensen een persoonlijk voertuig nodig zullen hebben. Maar wij kregen de Panamera niet uit ons hoofd nadat we alle andere auto’s testten.

Lees hier het volledige artikel: www.businessinsider.nl/de-porsche-panamera-is-de-auto-van-het-jaar-2017-bij-business-insider/