Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Carlo van de Weijer: “Taycan is de eerste EV met een ziel”.

24 april 2019

Mobiliteitsexpert Carlo van de Weijer is ervan overtuigd dat de toekomst van autorijden elektrisch is. In dat toekomstbeeld is de Porsche Taycan groot nieuws, omdat het volgens Van de Weijer de eerste EV ‘met een ziel’ is.

Carlo van de Weijer wordt wereldwijd erkend als expert op het gebied van toekomstige mobiliteit. In die hoedanigheid is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, terwijl hij ook regelmatig in Silicon Valley te vinden is om kennis uit te wisselen met andere experts.

Porsche: meer dan snelheid alleen

Ook als het gaat om auto’s met karakter heeft Van de Weijer recht van spreken, want naast een elektrische ‘daily driver’ staat er thuis ook een Porsche 911 van de 993-generatie in de garage. Carlo heeft goede hoop dat de Taycan beide auto’s in één pakket verenigt en elektrisch rijden echt leuk zal maken. “Een snelle auto maken is met een elektrische aandrijflijn niet zo bijzonder, maar een Porsche is meer dan snelheid alleen. De rijeigenschappen, het interieur en de historische waarde van de merknaam, dat zijn de zaken die het Porsche-rijden ook in de toekomst bijzonder zullen maken.” Om de woorden kracht bij te zetten, heeft Van de Weijer de Taycan als één van de eersten besteld. Daarmee gaat hij voorop in een steeds langer wordende rij potentiële kopers, want zeker in Nederland is er erg veel belangstelling voor de elektrische Porsche.

Meebewegen met de toekomst

Dat de toekomst van het autorijden elektrisch is, leidt volgens Van de Weijer geen twijfel. “Voor personenauto’s is een elektrische aandrijflijn met een accupakket veruit de beste oplossing. Zelfs zonder groene stroom is het efficiënter dan rijden op fossiele brandstoffen. Ook bij auto’s op waterstof gaat er meer energie verloren dan bij exemplaren met een accupakket.” De Taycan is dan ook zeer belangrijk voor Porsche, vindt ook Van de Weijer. “Met deze auto beweegt Porsche mee met de toekomst en dat is precies wat het moet doen. Wordt de Taycan een auto met een ziel? Ik kan me niets anders voorstellen.”