Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Daniel Arsham

12 juli 2023

Amsterdam, 12.07.2023.

In juni hebben we onze relaties uitgenodigd voor een Surprise Event. Het enige wat we verklapten was de datum (4 juli), de locatie (Amsterdam) en dat het unieke belevenis zou worden vol passie in combinatie met kunst. Aanmelden was mogelijk via de Porsche24 app. In no time was de avond gevuld en hebben we een einde-middag sessie toegevoegd. Op de ochtend van 4 juli hebben we symbolisch om 9.11 uur iedereen geïnformeerd over het programma: een expositie van Daniel Arsham in Art Gallery Ron Mandos.

Daniel Ashram
Daniel Arsham is een Amerikaanse kunstenaar die werkt vanuit New York. Hij is in 1980 geboren in Cleveland en groeide op in Florida. Zijn kunst is wereldberoemd. Hij maakt eigentijds werk van film en fotografie tot sculpturen en textiel, waarin hij samenwerkt met iconische merken als Adidas, Dior, Tiffany en… Porsche. Hij staat bekend als een groot liefhebber van Porsche en bezit ook een gevarieerde collectie Porsche modellen. Vooral de iconische 911 Turbo blijkt een eindeloze bron van inspiratie voor Arsham.

Ron Mandos
Ron Mandos is oprichter en eigenaar van de gelijknamige galerie aan de Prinsengracht in Amsterdam. In Rotterdam is hij ooit begonnen met het verzamelen van moderne kunst en 15 jaar geleden maakt hij de overstap naar de hoofdstad. Niet lang daarna kwam hij in Miami in contact met Daniel Arsham en sindsdien werken die twee nauw met elkaar samen. Daniel Pereira werkt als sales manager bij Ron Mandos Art Gallery en was nauw betrokken bij de organisatie van het event.

Snel schakelen
'We werken bij hier bij Ron Mandos Art Gallery samen met een aantal actieve kunstenaars,' vertelt Daniel. 'Slechts één kunstenaar is overleden en wordt vertegenwoordigd door een foundation. Voor Daniel Arsham was dit inmiddels de vierde expositie. In de tentoonstelling waren verschillende werken opgenomen die zijn geïnspireerd op Porsche. Het leek ons interessant om Porsche Nederland daarbij te betrekken en zo kwamen we in contact met Porsche Centrum Amsterdam. Die bleken ervaring te hebben met events en dat zorgde ervoor dat we snel konden schakelen.'

Succes
'De samenwerking met Porsche Centrum Amsterdam was in alle opzichten een succes. Zowel de middag- als avondsessie waren volledig gevuld. Voor ons betekende dat twee groepen van 20 mensen, waarvan de meesten niet bekend waren met onze galerie. De reacties waren heel positief en we hebben ook verschillende werken verkocht. Alle kunstwerken van Daniel Arsham houden wij in ons depot, zodat ze beschikbaar blijven voor de mensen die wat meer bedenktijd nodig hebben over de aankoop. Ik verwacht dat we in de toekomst nog wel vaker iets gaan organiseren met Porsche.'