Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

'De Porsche Taycan, die moet je echt zelf ervaren.'

29 november 2022

Amsterdam, 29.11.2022.

Ik had er altijd een hard hoofd in. Elektrisch rijden en Porsche waren twee verschillende werelden. Tot ik voor het eerst op een circuit in Spanje in de Taycan reed. Daar ging een wereld voor me open. Wat een sensatie! Accelereren, remmen, sturen, alles was gewoon 100% Porsche. En ik zie het inmiddels gebeuren in de showroom: klanten die al sinds jaar en dag een 911 rijden en nu ze ook een Taycan hebben, de 911 thuis laten staan. Wie had dat ooit durven denken. Ik niet, toen ik hier zeven jaar geleden begon.

Twee auto’s in één 

En ik snap het. Want eigenlijk heb je met de Taycan twee auto’s in één. Een sportwagen én een limousine. Het comfort is enorm. De luchtvering subliem. De afwerking perfect. En dat gecombineerd met de belijning en sportieve prestaties die typisch zijn voor Porsche. Mijn favoriete model is de Sport Coupé en dan bij voorkeur de Turbo S. Dat is het high-end model met een acceleratie van 0 naar 100 in slechts 2,8 seconden.

Drie modellen

De andere twee modellen zijn de Taycan Sport Turismo en de Taycan Cross Turismo. De Sport Turismo is vergelijkbaar met de Sport Coupé, maar dan voorzien van een 5e deur. Dat biedt meer ruimte voor bagage en maakt het beladen voor werk, hobby, gezin en vakantie gemakkelijker. De Cross Turismo lijkt weer op de Sport Turismo, maar is wat stoerder uitgevoerd en kan hoger op de wielen blijven rijden. Dat betekent 4 centimeter meer bodemvrijheid. Met het extra off-road pakket komt daar nog een centimeter bij.

Taycan Turbo S

De Taycan waarmee ik op de foto sta, is een Taycan Turbo S, uitgevoerd in IJsgrijs metallic. Deze heeft een vermogen van 460 kW, wat gelijk staat aan 625 PK. Verder is achterasbesturing met stuurbekrachtiging plus standaard, net als de 21”design wielen en adaptieve sportstoelen. En wat ik persoonlijk geweldig vind, is de Porsche Electric Sport Sound. De motorgeluiden die je zowel interieur als exterieur hoort, zorgen voor extra beleving tijdens het rijden. Je hoort zelfs het “schakelmoment” bij ongeveer 100 km/u. Doordat de Taycan een keer schakelt, heeft de auto een veel hogere topsnelheid dan andere elektrische auto’s.

Uit voorraad leverbaar

In tijden van lange levertijden op alles waar techniek in zit, is het bijzonder dat we kunnen zeggen dat we van elke Taycan nog modellen op voorraad hebben. En dat komt goed uit, want tot het eind van dit jaar geniet je als klant van een extra lage rente van 5,99% op de financiering. Dus wie snel kan beslissen, zie ik graag binnenkort in de showroom voor een demonstratie en een proefrit. Want de Porsche Taycan, die moet je echt zelf ervaren.

Tot snel!

Marcel van Scharrenburg