Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

De reünie van de Le Mans-racers

22 september 2015

Komend weekeinde (25-27 september) vindt op het circuit van Lacuna Seca in Californië (VS) de Porsche Rennsport Reunion plaats. Deze vijfde editie van het evenement staat volledig in het teken van de roemruchte Le Mans-historie van Porsche.

Hoewel de naam Rennsport Reunion anders doet vermoeden, is dit een van origine Amerikaans Porsche evenement. De lustrum-editie is extra bijzonder door het thema: Le Mans. De timing is perfect, want afgelopen juli won Porsche deze legendarische 24-uursrace voor de 17e keer met de 919 Hybrid. Precies die auto is één van de smaakmakers bij de Rennsport Reunion in Lacuna Seca. Andere publiekstrekkers zijn de Porsche 356 waarmee de fabrikant in 1951 voor het eerst aan de start verscheen in Le Mans en de indrukwekkende 917, die de editie van 1970 op zijn naam schreef. De coureurs die de auto toen bestuurden, Hans Hermann en Dick Attwood, zijn ook aanwezig bij de Rennsport Reunion en dat geldt ook voor andere Le Mans-legendes zoals Jacky Ickx en onze landgenoot Gijs van Lennep. Als kers op de taart zijn ook diverse Porsche fabrieksrijders van vandaag aanwezig waaronder Mark Webber, Neel Jani, Brendon Hartley en Romain Dumas. Deze video geeft een voorproefje van de actie.

Een plaatje van een poster
In slechts vijf jaar tijd is de Rennsport Reunion uitgegroeid tot een evenement van internationale allure, vooral doordat de organisatoren er telkens weer in slagen een prachtige line-up aan de start te krijgen. Het is inmiddels ook een goede traditie dat de Rennsport Reunion wordt aangekondigd met prachtige posters. De gerenommeerde automotive artiest Dennis Simon maakte er ook dit jaar een prachtig kunstwerk van met daarop de drie hierboven genoemde hoofdrolspelers. Wie die kans krijgt om een poster te bemachtigen, moet vooral niet aarzelen: de affiches van vorige edities zijn inmiddels echte collectors items!