Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

De uitbreiding van de werkplaats is zo goed als klaar

01 september 2023

Amsterdam, 01.09.2023. 

Toen ik in april bij Porsche Amsterdam begon als trainee, had ik geen idee wat me te wachten stond. Na mijn master Change Management aan de Vrije Universiteit ben ik begonnen aan een traineeship bij Pon Luxury & Performance Cars. Dat is een werk- en leertraject van twee jaar, waarin je vier verschillende projecten doet. Mijn eerste project was een salesopdracht bij Pon Porsche Import in Leusden. En 1 april ben ik dus gestart in Amsterdam met als opdracht de bouw en oplevering van de uitbreiding van de werkplaats te begeleiden.

Leeg pand

Porsche Centrum Amsterdam zal gaan uitbreiden met totaal tien extra bruggen. Toen ik in april begon was het doel om 1 september operationeel te zijn. Dat betekende dat we vier maanden de tijd hadden en in de periode viel ook nog de bouwvakvakantie. En ik had met mijn 23 jaar nog geen ervaring met After Sales of de bouw. Een uitdaging dus, maar voor mij geldt dat in welk diepe ik ook word gegooid, ik altijd weer boven kom drijven.

Werkgroep

Als projectbegeleider ben ik het primaire aanspreekpunt voor Porsche Centrum Amsterdam en alle bouwteams. Ik heb als eerste een werkgroep samengesteld met verschillende collega's van Porsche Centrum Amsterdam. Zij boden mij inzicht in de processen en konden aangeven wat er allemaal nodig was om van de uitbreiding een succes te maken. Vooral met de voorman van de nieuwe werkplaats, Jeroen Eimers, heb ik intensief samengewerkt.

Enorme prestatie

In totaal hebben 22 verschillende partijen meegewerkt aan de uitbreiding. Dankzij hun inzet en commitment hebben we het gered om op tijd klaar te zijn. Zelf heb ik alle bouwvergaderingen bijgewoond en daarnaast was ik ook dagelijks op de bouw te vinden. Dat werkt. Je ziet de voortgang, hoort meteen als er eventueel vragen of problemen zijn en ook het persoonlijk contact met de vakmensen is waardevol. Ik heb de afgelopen maanden veel van ze geleerd.

Zonnepanelen

Alsof de bouw en inrichting van de uitbreiding niet voldoende was, kreeg ik nog een extra uitdaging. Porsche Centrum Amsterdam heeft ambities op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen en wilde daarom zonnepanelen plaatsen op het dak van het nieuwe pand. Er bleek ruimte voor ruim 230 panelen. Ik heb dat mogen regelen en het is gelukt. We krijgen zelfs een aansluiting waarbij we mogen terugleveren, wat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is. In september worden de zonnepanelen geplaatst.

Maandje extra

Vandaag krijgen we officieel de sleutel van het pand en maandag 4 september nemen we het in gebruik. Daarna voeren we de werkzaamheden daar langzaam op. Eigenlijk zou ik 1 oktober moeten starten met mijn volgende project, maar ik blijf nog een maandje extra in Amsterdam. Daarnaast is nog niet duidelijk wat ik hierna ga doen. Wat ik al wel weet is dat ik in oktober nog even op vakantie ga, want dat is er de afgelopen maanden niet van gekomen.

Vriendelijke groet vanuit de werkplaats,

Sarujan Kandasamy.