Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Deuren open voor talent bij Porsche Centrum Amsterdam.

20 april 2023

Amsterdam, 20.04.2023.

Wie bij ons pand komt aan de Sijsjesbergweg, ziet dat aan de overkant flink wordt verbouwd. Daar gaan aan het einde van dit jaar officieel de deuren open van onze nieuwe Service Factory. Op de tekeningen staan tien extra bruggen, een aparte uitlijnbrug en een high voltage werkstation, speciaal voor de elektrische modellen. We bouwen er een wasstraat en 360 graden fotostudio voor de presentatie van onze verkoopmodellen. Ook de backoffice verhuist naar de nieuwe kantoorunits aan ‘de overkant’.  

Uitbreiden van ons team 

Om invulling te geven aan al die extra capaciteit in de werkplaats, moeten we ons team flink uitbreiden. Zo hebben we extra monteurs nodig, een planner, een magazijnmedewerker en een service adviseur. Daarom zijn we begin dit jaar een campagne gestart, waar we mensen hebben uitgenodigd voor een open inloopavond bij Porsche Centrum Amsterdam. En dat bleek een enorm succes.

Open Avond

Op donderdagavond 2 maart hebben we hier 40 mensen ontvangen, die hun interesse toonden in een van de vacatures. Om zo’n grote groep persoonlijke aandacht te geven, hebben we ze verdeeld in drie shiften die allemaal na elkaar hetzelfde programma doorliepen. Veel van onze bezoekers kwamen direct uit hun werk. Vandaar dat we bij het ontvangst een foodtruck met een hapje en drankje hadden geregeld. Dat gaf meteen al een gemoedelijk, informeel sfeertje. Vervolgens begon een groep met een rondleiding door het hele pand, een groep kreeg een presentatie over Pon en Porsche als werkgever en de laatste groep ging speeddaten met onze teamleiders. Na drie kwartier hebben we gerouleerd, daarna nog een keer en zo de avond voor iedereen op dezelfde manier ingevuld.

Hotlaps Zandvoort

De uiteindelijke nieuwe medewerkers hebben we uitgenodigd om het contract op het Circuit van Zandvoort te tekenen. En om het nog spannender te maken, mochten ze symbolisch de krabbel zetten tijdens een hotlap met onze eigen Porsche Mobil 1 Supercup coureur, Loek Hartog. En spannend was het, gezien de blik van onze nieuwe medewerkers toen ze weer uit de wagen van Loek stapten. De entourage op Zandvoort was ook overweldigend voor ze. We hadden met ons evenement aangehaakt bij de Porsche Track Experience, die daar een aantal keren per jaar plaatsvindt. De middag hebben we afgesloten met een BBQ op de paddock, zodat de nieuwe medewerkers wat uitgebreider met elkaar kennis konden maken.

We hebben nog plek!

De vacatures voor magazijnmedewerker en planner hebben we nu ingevuld. Ook hebben we al monteurs aangenomen, maar daar kunnen nog collega’s bij. En ook de vacature voor de service adviseur staat nog open. Dus als je dit leest en je hebt interesse… schroom niet en loop even bij ons binnen. Voor Zandvoort ben je dit jaar te laat, maar het is de bedoeling dat we in oktober met het hele team naar het Porsche Experience Center in Leipzig gaan. En ook daar hebben ze ook een circuit…

Wie weet tot ziens, 

Hylke Gerritsen, After Sales Manager