Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Discovered LIVE

31 mei 2023

Amsterdam, 31.05.2023. 

De wereld zit vol met ambitieuze aanpakkers. Mensen met een originele toekomstvisie en het lef om die te verwezenlijken. Hun verhalen geven kleur aan de wereld en hebben de kracht om te verbinden, om mensen te inspireren om ook hun dromen te volgen. Dat verdient een podium: Discovered LIVE by Porsche Centrum Amsterdam. 

‘In the beginning I looked for my dream car, but I could never find it, so I decided to build it myself.’
Ferry Porsche

De ultieme sportwagen creëren: dat ging niet vanzelf. Voor het ontstaan van de eerste Porsche was een ondernemende mentaliteit nodig. Een droom realiseren vraagt om veerkracht. Door niet op te geven werd in de garage vanuit een ruwe schets een iconisch sportwagenmerk geboren. Bij Porsche noemen we deze mentaliteit daarom de Garage Mentality. Die staat voor ondernemerschap, ambitie en innovatie.

Tijdens Discovered LIVE brachten we gisterenavond de verhalen van drie bijzondere ondernemers tot leven waarbij journaliste Merel Westrik de avond begleidde. 

Leen Zevenbergen.
De eerste spreker van Discovered LIVE was Leen Zevenbergen, tech-ondernemer en duurzaamheidsleider. Hij heeft onze gasten meegenomen in zijn lessen, dromen en ambities. Leen richtte in 1985 het bedrijf Bolesian op, het eerste Artificial Intelligence (AI) bedrijf in Nederland. Door ‘machine learning’ te combineren met kennistechnologie automatiseert Bolesian menselijke intelligentie. Het is hun missie om de wereld te laten ervaren hoe je doelen beter, sneller en efficiënter kunt bereiken. 

Gunifort Uwambaga.
Onze tweede spreker was Gunifort Uwambaga, uitgever en mede-eigenaar van MENDO, een boekhandel en uitgeverij van esthetische boeken in Hotel De L'Europe in Amsterdam. In 1994 vluchtte hij met zijn gezin naar Nederland vanuit Rwanda. Om hem snel Nederlands te leren, liet zijn moeder hem zo veel mogelijk boeken lezen. Uwambaga studeerde International Business Administration, maar de boekenwereld liet hem niet los. Hij stapte over naar MENDO en is sindsdien, voor zover bekend, de enige uitgever van Afrikaanse afkomst in Nederland. 

Thomas Uljee.
De derde en tevens culinaire spreker van Discovered LIVE was Thomas Uljee van Tomasu. Tomasu is het eerste sojasaus merk van Nederlandse bodem. Met een assortiment van diverse én verrassende smaken sojasaus wil Thomas elk gerecht in smaak kunnen verrijken. Gedurende de avond proeft u de bijzondere smaken van Tomasu: een Nederlands bedrijf dat haar sojasaus in Nederland vervaardigt én zelf produceert.

Discovered.
Discovered is het content platform van Porsche Nederland, waar we bijzondere verhalen publiceren over ondernemers, artiesten en creatieven. Met dit platform richten we ons tot de nieuwe doelgroepen: mensen die opzoek zijn naar schaarste en uniciteit.

Porsche en ondernemerschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom richt Discovered zich te allen tijde op het professionele leven van mensen. Mensen die binnen hun vakgebied excelleren en opvallen doordat ze een andere weg durven in te slaan en zich onderscheiden van de massa. Met Discovered vangen we de dromen en gedrevenheid van bijzondere en succesvolle mensen. Een formule die al heeft geleid tot een unieke verzameling prachtige content. Maar hoe goed en mooi we alles ook kunnen cureren, beschrijven fotograferen of filmen, het wordt pas echt onvergetelijk als je het zelf ervaart.

Graag aanwezig willen zijn bij dit of een van onze andere events? Houd dan de Porsche24-app in de gaten en meld je aan.