Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Eenmaal, andermaal: Porsche Classic’s Project Gold geveild voor € 2,7 miljoen.

29 oktober 2018

Na in totaal 37 biedingen in tien minuten werd afgelopen zaterdag in het Porsche Experience Center in Atlanta (VS) de 911 Turbo Classic Series geveild voor een bedrag van € 2.743.500. De luchtgekoelde one-off, gebaseerd op een originele 993-carrosserie en gebouwd door Porsche Classic, wordt al beschouwd als een zeer gewild verzamelaarsobject. De netto-opbrengst van € 2.589.027 gaat rechtstreeks naar de Ferry Porsche Foundation, een stichting zonder winstoogmerk die dit jaar werd opgericht ter gelegenheid van 70 jaar Porsche sportwagens. Porsche Classic heeft ook twee op Project Gold geïnspireerde originele onderdelen gecreëerd als een speciale traktatie voor alle 993-bezitters. Porsche-rijders kunnen ervoor kiezen hun auto te upgraden met een nieuwe aluminium tankdop (beschikbaar voor alle 911-modellen uit de jaren 1980 tot 1998) en een zwarte uitlaatpijp.

In totaal gingen 51 auto’s onder de hamer tijdens de ‘RM Sotheby's Porsche 70th Anniversary Auction 2018’. De schatting vooraf voor de unieke 911 Turbo Classic Series was € 154.473, gelijk aan de verkoopprijs van een 911 Turbo S in 1998. De auto is uitgevoerd in de carrosseriekleur Golden Yellow Metallic, staat op zwarte lichtmetalen velgen met Golden Yellow-accenten en heeft een zwart interieur met Golden Yellow-designdetails. Hij refereert daarmee aan de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series uit 2017. De 450 pk sterke 911 Turbo is uitgerust met de karakteristieke luchtinlaten op de flanken van de 993 Turbo S. De Classic Series vierde zijn wereldpremière op de Porsche Rennsport Reunion VI in Laguna Seca (VS).

De netto-opbrengst van € 2.589.027 gaat rechtstreeks naar de Ferry Porsche Foundation. De stichting, vernoemd naar de oprichter van het merk, richt zich voornamelijk op huishoudens in de fabriekssteden Stuttgart en Leipzig. De Ferry Porsche Foundation ondersteunt werk op het gebied van onderwijs, onderzoek, sport, cultuur en sociale zaken. In de toekomst zal de stichting zich ook meer richten op haar eigen projecten.