Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Grand finale Porsche Triple Demo Run in New York.

15 juli 2019

Tijdens de finale van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in New York reed de Taycan enkele snelle demonstratieronden over het stratencircuit als afsluiter van de Porsche Triple Demo Run.

“In de Formule E speelt recuperatie van de remenergie een grote rol in het bepalen van de racestrategie. Ook in een productieauto is intelligente terugwinning van de remenergie van grote invloed op de actieradius,” legt Porsche-fabriekscoureur Neel Jani uit, die in New York achter het stuur van de Taycan zit. “Doordat de batterij is ontwikkeld voor het leveren van hoge prestaties en de Taycan een slim energiemanagement heeft, zijn enkele snelle ronden op het circuit nauwelijks van invloed op de grote actieradius.”

Het optreden van de Taycan in New York vormt de grote finale van de Porsche Triple Demo Run. In drie weken tijd is een prototype van de Taycan in actie gekomen in China, Groot-Brittannië en de VS. De Chinese coureur Li Chao, die uitkomt in de Porsche Carrera Cup Asia, reed de Taycan op het uitdagende circuit bij het Porsche Experience Center in Shanghai. Porsche-ambassadeur en voormalig Formule 1-coureur Mark Webber kwam met de Taycan aan de start van de heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië.

De auto: Porsche Taycan

De Porsche Taycan wordt in september onthuld en verschijnt eind dit jaar op de markt. Wereldwijd zijn al meer dan 20.000 aanbetalingen gedaan voor de vierdeurs sportsedan. Voor het slagen van e-mobility op lange termijn is een dekkende laadinfrastructuur essentieel. Porsche biedt zowel voor thuis als onderweg vernuftige laadmogelijkheden. Het digitale platform Porsche Charging System biedt toegang tot zo’n 70.000 laadpunten in heel Europa. Daarnaast draagt Porsche bij aan de installatie van nieuwe snellaadstations, zowel in eigen beheer als in joint ventures met Ionity in Europa en Electrify America in de VS.

De bestuurder: Neel Jani

Porsche-fabriekscoureur Neel Jani (35) won met de Porsche 919 Hybrid op Le Mans en werd in 2016 kampioen in het FIA World Endurance Championship. Tussen 2014 en 2017 wist Jani vier races te winnen, startte hij negen keer vanaf pole position en klokte hij vier keer de snelste ronde. Met de 919 Hybrid Evo verbrak hij in 2018 het ronderecord op Spa-Francorchamps. Jani begon zijn racecarrière in de Formule-klassen en schopte het tot testcoureur in de Formule 1. In het ABB FIA Formule E-kampioenschap start Jani in november 2019 als eerste rijder voor Porsche.

Het circuit: New York City

De finalerace van het vijfde seizoen in de Formule E vond plaats in New York City, met de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld op de achtergrond. De coureurs raceten op een zeer veeleisend stratencircuit in Red Hook, de haven van Brooklyn.

De raceklasse: ABB FIA Formula-E Championship

Porsche heeft alle voorbereidingen voor het debuut in deze 100 procent elektrische raceklasse afgerond. De elektrische aandrijving is uitvoerig beproefd op de testbank en heeft een uitgebreid testprogramma afgewerkt op het Circuit Calafat in Spanje. Daarbij legde de auto meer dan 1000 kilometer af. In november 2019 debuteert het Porsche Formula-E team in het ABB FIA Formule E-kampioenschap tijdens de eerste race van het zesde seizoen. Kenmerkend voor de raceklasse zijn de stratencircuits in het centrum van grote steden. Er worden geen pitstops gemaakt en de racefans kunnen hun favoriete coureur online een energieboost geven, die tijdens de race op cruciale momenten kan worden gebruikt.