Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Hightech softtop voor nieuwe Porsche 911 Cabriolet.

14 maart 2019

De lichtgewicht softtop van de nieuwe Porsche 911 Cabriolet is dankzij de innovatieve magnesiumconstructie net zo glad als het dak van een coupé.

Voor de nieuwe 911 Carrera Cabriolet heeft Porsche een innovatief vouwdak ontwikkeld, dat in gesloten toestand precies dezelfde boogvorm heeft als het dak van de 911 Coupé. Doordat Porsche’s vloeiende flyline niet door spanten of andere onderdelen wordt onderbroken, biedt de nieuwe softtop grote aerodynamische voordelen. Met zijn lichtgewicht vouwmechanisme kan de kap tot een snelheid van 50 km/u worden geopend en gesloten.

In eigen huis ontwikkeld

Om de vloeiende boogvorm te realiseren, heeft Porsche een constructie ontwikkeld die uit vier segmenten bestaat. In gesloten vorm sluiten deze segmenten naadloos op elkaar aan. De gehele constructie is van magnesium; aan elke zijde is slechts één hydraulische cilinder nodig om het dak te openen en te sluiten. Gesloten is het dak met centreerpinnen en een elektrisch slotmechanisme aan de omlijsting van de voorruit vergrendeld. Wat klimaatbeheersing en geluidscomfort betreft doet de geïsoleerde softtop niet onder voor een vast coupédak. De vier magnesiumsegmenten zijn niet verbonden met de kap, zodat ze bij het openen soepel op elkaar stapelen. Met een hoogte van 23 centimeter en een lengte van zo’n 55 cm neemt het pakket van de kap, framedelen, daksegmenten en glazen achterruit weinig ruimte in. Het voorste daksegment dient als deksel van het geheel.

Geïntegreerde, elektrische bediende winddeflector

De elektrisch te bedienen winddeflector zorgt op hoge snelheid voor extra rijcomfort. Wanneer de deflector niet in gebruik is, ligt hij verzonken in het achtercompartiment. De deflector klapt in enkele seconden op (tot 120 km/u), waarbij het gaaswerk zich tussen de rugleuning van de voorstoelen en een bewegende beugel spant.

Cabriolet met voorbeeldige stroomlijn

Aan de basis van de uitstekende aerodynamica van de 911 Cabriolet liggen de gladde carrosserievormen, de softtop, de vergrote achterspoiler en het koelsysteem met zijn adaptieve kleppen in de neus. De hoek waarin de achterspoiler staat, is afgestemd op de specifieke eisen van een cabriolet. Met gesloten dak is de cw-waarde van 0,29 vrijwel identiek aan die van de 911 Coupé.

Verbeterde rolbescherming vergroot torsiestijfheid

De open 911 Carrera S heeft automatische rolbescherming. Hiervoor is een compact, zelfdragend frame van gelaste en zeer stijve aluminiumprofielen ontwikkeld. Het frame dient eveneens als carrosserieversterking en draagt zo bij aan een verbeterde torsiestijfheid.

Bij een koprol klappen achter de achterstoelen twee cassettemodules uit. Wanneer het dak gesloten is, slaan de twee pennen op de cassettes de achterruit in. Doordat aan de controle-unit van de airbags een rolsensor is toegevoegd die voortdurend veranderingen in de hellingshoek van de carrosserie, de acceleratie in langs- en dwarsrichting en het wegcontact meet, is het praktisch onmogelijk dat de modules per ongeluk worden geactiveerd.