Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Historic Grand Prix 2022

19 juli 2022

Zandvoort, 19.08.2022. 

Porsche pakte grootst uit tijdens de 10e editie van de Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort. In de hoofdrol stond natuurlijk de Porsche 911 Carrera RS 2.7, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Reden genoeg dus voor onze Porsche Classic specialisten Dave Groeneveld en Barry van den Haak om Porsche Amsterdam te vertegenwoordigen op dit historische race-event! 

De Historic Grand Prix is al jarenlang bucketlist-materiaal voor de liefhebber van klassieke autosport. Traditiegetrouw is Porsche partner van de Historic Grand Prix en konden bezoekers dit jaar van 15 tot en met 17 juli weer genieten van bijzondere klassiekers en indrukwekkende demonstraties op het duinencircuit van Zandvoort.

Jubileum van een bijzondere sportwagen

Porsche viert dit jaar het 50-jarig jubileum van de Porsche 911 Carrera RS 2.7. Een bijzondere line-up van verschillende RS-generaties uit het Porsche Museum in Stuttgart hadden afgelopen weekend een prominente plek ingenomen in de nieuwe Porsche Heritage Garage, gelegen op de paddock in de Tarzanbocht. De line-up werdt aangevuld met de 911 Sport Classic van de 997-generatie én met de nieuwste 911 Sport Classic van de 992-generatie - een indrukwekkende Nederlandse publieksprimeur op deze editie van de Historic Grand Prix. Ook was er volop aandacht voor een icoon uit de rijke Motorsport-historie van Porsche: de 917K, waarmee Gijs van Lennep samen met Dr. Helmut Marko in 1971 de winst in de 24 uur van Le Mans in de wacht sleepte, was statisch te zien. In samenwerking met de Nederlandse Porsche Centra waren er nog meer bijzondere klassiekers te zien, allemaal even bijzonder, tijdloos en onmiskenbaar Porsche.

Klassiek genieten

In de Porsche Heritage Garage konden bezoekers naast alle historische Porsche modellen een kijkje nemen in de Porsche shop vol met sportieve lifestyleproducten, bijzondere schaalmodellen van racewagens en diverse Porsche Classic onderdelen. Voor de allerkleinste Porsche fans bood de Kidscorner volop speel- en knutselplezier.

Graag aanwezig willen zijn bij dit of een van onze andere events? Houd dan de Porsche24 app in de gaten en meld je aan.