Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Met liefde werken aan klassieke kindjes

22 juni 2022

Amsterdam, 22-06-2022.

Classic Service Adviseur Dave Groeneveld 

Meer dan zeventig procent van alle Porsche's ooit gebouwd rijdt nog steeds actief rond, mede dankzij de inspanningen van Classic Partners als Porsche Centrum Amsterdam. Gepassioneerde, gecertificeerde techneuten en Classic Service Adviseurs als Dave Groeneveld staan in Amsterdam voor je klaar als het om je klassieker gaat. 'Wij spreken de taal van de klant,' zegt Dave. 'We zijn met liefde met hun klassieke kindje bezig.'

 

Auto’s zijn wel altijd mijn hobby geweest, maar in mijn werk zocht ik het in eerste instantie in de financiële wereld. Ik was verzekeringsadviseur en had een eigen assurantiekantoor. Maar na verloop van tijd was ik er helemaal klaar mee. Omdat ik een Classic-liefhebber ben, ben ik via een vriend in deze wereld verzeild geraakt. Ik ben met hem autobeurzen afgegaan en raakte zo betrokken bij de in- en verkoop van klassiekers. Van een gewone hobby werd de auto mijn absolute passie.

 

Autopassie

Ik heb een aantal bedrijven in de autowereld een mailtje gestuurd: ‘wie kan een man gebruiken met een autopassie die ook van mensen houdt?’ Een Toyota-dealer reageerde, getriggerd door mijn mailtje. Ik heb daar 2,5 jaar met plezier gewerkt als serviceadviseur. Nou is Toyota een prachtig merk, maar voor iemand die van classics houdt kom je er niet echt aan je trekken. Ik heb na Toyota nog een paar jaar bij Volkswagendealer A-Point gewerkt en via dat bedrijf kwam ik in oktober 2017 als Service Adviseur bij Porsche Centrum Amsterdam terecht. Toen ik een jaar later hoorde dat we Classic Partner zouden worden, was dat geweldig nieuws. Lekker werken in een klein team dat zich bezig houdt met klassieke Porsches; leuker wordt het niet.

 

Kindje

Ik kende Porsche natuurlijk wel, maar je ziet pas hoe mooi dat merk is als je er echt mee bezig bent. De finesses leer je pas door ermee te werken. Porsche heeft diverse opleidingen voor mensen zoals ik. Wat maakt dat je in een merk groeit is dat je er enthousiast over bent. Maar nog belangrijker voor de klant is dat je met hun ‘kindje’ omgaat alsof ‘ie van jezelf is. De eigenaren van klassiekers zijn heel andere klanten dan de mensen die een Porsche kopen om ermee van A naar B te rijden. Samen met mijn collega Barry van den Haak – onze classic techneut – nemen we de klanten helemaal aan de hand mee. De aandacht die we ze geven wordt zeer gewaardeerd, is mijn ervaring.

 

Schoolrapport

We geven Technische Certificaten uit. Eigenaren van een Porsche Classic willen kunnen aantonen dat hun auto origineel én in perfecte staat is. Het Porsche Classic Technisch Certificaat vertelt het complete verhaal van je klassieke Porsche. Hoofdstuk één daarbij is een originaliteitscontrole. Barry checkt in de werkplaats onder andere of de Porsche in kwestie is voorzien van de originele motor en versnellingsbak. Op het officiële Geboortecertificaat, dat onderdeel is van deze inspectie, staat het motor- en versnellingsbaknummer vermeld. Dit bewijs van originaliteit draagt bij aan de waarde van de auto, ook bij verkoop: originele en goed onderhouden Porsche modellen zijn de meest gewilde. Pas als je klassieke Porsche door ons is gekeurd, geven we het Porsche Classic Technisch Certificaat af. Dat is een mooi boekwerkje waarin alle gegevens inclusief het keuringsrapport en foto’s van de auto staan vermeld. Een soort schoolrapport dus. 

 

Meer dan sleutelen

Werken met classics is meer dan alleen maar sleutelen aan een auto. Je moet ook sociaal vaardig zijn; met klanten kunnen overleggen en laten zien dat je in hun auto geïnteresseerd bent en begrijpen wat ze drijft. We hebben nu eigenaren uit het hele land die met hun klassieker speciaal naar Amsterdam komen rijden: 928’s, veel exemplaren van de 964 – mijn lievelingsauto - en de 993 en ook een aantal 911 F- en G-modellen. Mensen weten ons te vinden en komen ook graag weer bij ons terug. Het loopt zo goed dat Barry – die ook aan moderne Porsche's werkt – bijna al zijn tijd bezig is met klassiekers en we er in de werkplaats nog een tweede classic-collega bij krijgen: Mark van Hillo. Ook hij heeft een passie voor Classics. Dat moet ook wel; wie klassieke auto’s niet leuk vindt, heeft hier niets te zoeken. Niet elke monteur heeft wat met klassiekers; sommigen vinden het – plat gezegd - ouwe rommel. Ik kan je verzekeren: dat geldt voor het Classic Team van Porsche Centrum Amsterdam absoluut niet.

 

Zonde

Ik test ook vaak auto’s; in overleg met de klant neem ik ze dan mee naar huis. Zo’n 992 is een geweldige Porsche, dat zal ik niet ontkennen. Maar als ik een Classic meeneem, rijd ik lekker binnendoor, genietend van het geluid, van het schakelen. Dan vind ik het bijna zonde dat ik de auto weer aan de klant moet teruggeven.