Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Mijn Porsche 911 Dakar is een droom die werkelijkheid is geworden.

05 maart 2024

Amsterdam, 05.03.2024. 

Chris (45) woont met zijn vrouw en drie kinderen in de buurt van Amsterdam. Zijn vrouw is arts en Chris verdient zijn inkomen in het zakelijk vastgoed. Zijn vrouw rijdt een Volvo. Voor haar is normaal wel gek genoeg. Voor Chris ligt dat net even anders. Niet dat hij ermee te koop wil lopen; integendeel. Maar als het gaat om gadgets en auto’s, dan gaan zijn ogen schitteren. En dat gebeurde zeker toen op 17 december zijn Porsche 911 Dakar werd onthuld bij het Experience Center in Move Amsterdam.

“Samen met een vriend van mij beleg ik met investeerders in bedrijfsvastgoed. Dat doe ik al sinds 2008. Een paar jaar geleden heb ik daar investeringen in startups aan toegevoegd. Daarnaast ben ik medeoprichter en aandeelhouder van Vastgoeddata, een bedrijf dat marktinformatie in de vastgoedwereld verzamelt en verwerkt tot waardevolle informatie voor vastgoedprofessionals. Het zijn soms lange dagen, maar ik bewaak de balans werk en privé zorgvuldig. Zo is vandaag mijn oudste dochter 17 geworden en werk ik vanuit huis.

Etienne Oomen.
Bij Porsche Centrum Amsterdam heb ik in 2021 mijn eerste Porsche gekocht, een Taycan, die in februari 2022 werd afgeleverd. Ik had een leuk contact met verkoper Etienne Oomen. Toen ik in november van dat jaar op een avond een online artikel voorbij zag komen over de aankondiging van de Porsche 911 Dakar, heb ik dat linkje doorgestuurd naar Etiënne. Die reageerde meteen met ‘Ik bel je morgen’. Het was tien uur ’s avonds! De volgende ochtend belde Etienne met de vraag of ik wist hoeveel van die Porsches er zouden worden gemaakt. Dat stond in het artikel, dus dat wist ik wel: 2500. En weet je dan ook hoeveel er naar Nederland komen? Geen idee natuurlijk. Het waren er 25. Weet je hoeveel wij er krijgen, vroeg Etienne vervolgens. Dat bleken er twee te zijn. Het laatste wat Etienne vroeg, was of ik een van die twee wilde. Mijn antwoord was een volmondig ja!

Opties.
Etienne ging voor me aan de slag en mailde een uur later: ‘Gefeliciteerd!’. Vervolgens kon ik aangeven welke kleur en opties ik wilde. Het werd een witte met Martini livery, zoals ook gebruikt door Porsche in 1978. Het werd een auto bomvol opties, zodat ik later geen spijt kon krijgen van een optie die ik niet heb genomen. Wat bijvoorbeeld heel gaaf is dat je een eigen tekst kunt laten aanbrengen in de dorpel. Daar staat nu “East African Safary Rally 1978” en dat wordt in het rood verlicht als je het portier opent. Er zijn naast de rode remklauwen meer details in het rood, zoals de stiksels in de bekleding en de gordels.

0478.
De tekst in de dorpel verwijst naar de rally in Kenia waar Porsche in 1978 aan deelnam met deze Martini livery. 1978 is mijn geboortejaar en in plaats van een Porsche met dat bouwjaar te gaan rijden, kies ik voor een veiligere, nieuwe Porsche met de details van toen. Etienne heeft zelfs op mijn verzoek kunnen regelen dat ik het serienummer 0478 van de 2500 Porsches Dakar heb. Ik ben in april jarig. Ook de sleutel is helemaal in de Martini livery look uitgevoerd. En bij de aflevering kreeg ik een ingelijste foto van de auto en een prachtig schaalmodel van mijn eigen Porsche 911 Dakar cadeau.

Onthulling in Move.
Van de aflevering had Porsche Centrum Amsterdam ook iets bijzonders gemaakt. Ik kreeg een lunch aangeboden en mocht, naast mijn gezin, ook tien vrienden uitnodigen. Mijn vrouw kon tot haar spijt er niet bij zijn, maar samen met mijn jongste dochter en een buurjongen die van Porsches droomt, ben ik naar Amsterdam gereden. Natuurlijk waren mijn vrienden ook graag van de partij. Daar werd, na een heerlijke lunch, in het Experience Center van Move mijn nieuwe Porsche Dakar onthuld, compleet met champagne. Hoewel het op een zondag was, waren tal van mensen van Porsche Centrum Amsterdam aanwezig. Ik vond het een enorm leuke ervaring. Nadat de Porsche zorgvuldig het pand uit was gemanoeuvreerd, heb ik samen met mijn buurjongen de eerste kilometers gemaakt richting huis en ik kijk er naar uit om de komende jaren nog heel veel meer kilometers te maken in deze rijdende jongensdroom!