Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Omzet- en winststijging bij Porsche

02 november 2017

In de eerste negen maanden van 2017 heeft Porsche zijn omzet en winst zien stijgen. Daarbij groeide ook het aantal afleveringen en het personeelsbestand. De operationele winst nam toe met 5% tot 3 miljard euro en de omzet nam toe met 4% tot 17,1 miljard euro. De winstmarge bedroeg 17,6%. Het aantal afleveringen in de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam uit op 185.898 voertuigen (+4%) en het personeelsbestand groeide met 8% tot 29.284 medewerkers.

Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche: “We zetten onze hoge winstgevendheid consequent in om de uitbouw van e-mobility en nieuwe technologieën te financieren. De nieuwe motorsportversies van de 911 zijn net als de nieuwe Panamera en Cayenne zeer populair en daarnaast wordt onze plug-in hybride technologie positief ontvangen. Daarom zijn de krachtigste topversies van de Panamera en Panamera Sport Turismo hybride-modellen. In 2019 gaan we nog een stap verder met de introductie van onze eerste volledig elektrisch aangedreven sportwagen, de Mission E.”

Investeren in de toekomst van Porsche
Lutz Meschke, vicevoorzitter van de raad van bestuur en lid van de raad van bestuur voor financiën en IT, benadrukt dat de grote investeringen in zowel e-mobility als digitalisering een grote uitdaging zijn voor Porsche. Het merk investeert de komende vijf jaar meer dan 3 miljard euro in plug-in hybrides en volledig elektrisch aangedreven modellen en creëert daarbij meer dan 1.200 banen in Stuttgart-Zuffenhausen. Meschke: “Dit zijn investeringen in de toekomst van Porsche. Dat neemt niet weg dat we vasthouden aan ons strategische doel om ook in de toekomst een winstmarge van 15% te realiseren. Daarvoor moeten we onze toch al gezonde kostenstructuur verder optimaliseren.”

Blume en Meschke verwachten voor het financiële jaar 2017 dat het operationele resultaat, het aantal afleveringen en de omzet iets boven het hoge niveau van 2016 uitkomen.