Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Open dag van de Johan Cruyff Foundation

03 oktober 2023

Amsterdam, 03.10.2023.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en-spelprojecten. Daarbij focussen ze zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.  Dit doen ze met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in sociale aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s. De Johan Cruyff Foundation is opgericht in 1997 en Cherryll Prins-Parisius was er vanuit Terre des Hommes bij betrokken.

Een paar jaar geleden trok de Johan Cruyff Foundation opnieuw de aandacht van Cherryll. “Het was tijdens corona dat ik een periode van bezinning had. Ik wilde graag nog wat doen met maatschappelijke betekenis. Dus heb ik mezelf bij de Johan Cruyff Foundation uitgenodigd en aangegeven dat ik graag voor ze wilde werken. Een dag later werd ik gebeld en kon ik aan de slag als manager Fundraising, Major Donors & Partnerships. Die functie bestond toen nog niet, maar is speciaal voor mij gecreëerd, haha!

Open Dag

Ik werf fondsen bij maatschappelijke stichtingen van vermogende bedrijven en families. Daarnaast verzorg ik deels het relatiebeheer van onze ruim 200 ambassadeurs en sponsoren. Eén ervan is Porsche Centrum Amsterdam. Ambassadeurs en sponsoren worden allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan onze jaarlijkse Open Dag. Dit jaar was dat op 20 september in het Olympisch Stadion. We hebben bijna duizend kinderen ontvangen uit het hele land. Het thema was ‘Vind wat je leuk vindt’ met het idee dat veel kinderen geen weet hebben van de mogelijkheden die er zijn om te bewegen. Porsche Centrum Amsterdam had een Porsche 911 Dakar op de atletiekbaan neergezet, waar de kinderen zelf in konden zitten. Het was een groot succes.

Gehandicaptensport

Onze Open Dagen zijn voor iedereen toegankelijk, maar de focus ligt op kinderen met een handicap. Onderzoek laat zien dat 60% van kinderen met een verstandelijke handicap niet wekelijks sport en voor kinderen met een motorische beperking bedraagt dat percentage zelfs 83%. Er is dus nog veel te doen. Met onze Foundation halen we jaarlijks ongeveer 5,5 miljoen euro op, dat we besteden aan projecten in 20 verschillende landen. We leggen niet alleen Cruyff Courts aan, maar leiden bijvoorbeeld ook buurtcoaches op om kinderen te activeren.

Fondsenwervingsdiner

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is het Fondsenwervingsdiner. Dit jaar is dat op 20 november met als thema ‘Koken met een doel’. We hebben in totaal 36 tafels beschikbaar met 10 stoelen per tafel. Je gaat die avond zelf koken, samen met onze ambassadeurs en onder begeleiding van Jonnie en Thérèse Boer van de Librije. Ook is er een veiling, met kavels die onder meer door onze ambassadeurs ter beschikking zijn gesteld. Porsche Centrum Amsterdam biedt een Porsche A’DAM Experience aan waar zij later meer over bekend zullen maken. Er zijn nog tafels vrij. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via de Porsche24-app