Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Paint to Sample

26 juni 2023

Amsterdam, 26.06.2023

Porsche in jouw unieke kleur
Dit keer ga ik niets vertellen over de geweldige wegligging of techniek onder de motorkap van Porsche. Ik wil graag mijn enthousiasme delen over kleur. Wat is er gebeurd? Deze week heb ik een Porsche Targa 4S mogen afleveren in exact dezelfde kleur als mijn eigen Porsche Targa 4. Dat is bijzonder, want mijn Porsche uit 2014 is uitgevoerd met antracietbruine metallic lak. Dat behoort niet tot het standaard kleurenpalet van Porsche. 

Paint to sample
De klant heeft bewust voor deze kleur gekozen. Porsche biedt de unieke mogelijkheid om je nieuwe Porsche in elke denkbare kleur af te leveren. Om te zien wat de mogelijkheden zijn, ga je naar de website en kies je je favoriete Porsche model. Daarna zie je bij exterieur vier standaard kleuren, vijf metallic kleuren en nog zes speciale kleuren. Daaronder staat kleur naar keuze. En dan begint het feest, want je kunt daar kiezen uit meer dan 100 kleuren. Dat noemen we Paint to Sample. Exclusief bij ons te verkrijgen aangezien Porsche Centrum Amsterdam officieel Porsche Exclusive Manufaktur partner is. 

Paint to Sample Plus
Voor wie uit die 118 kleuren niet kan of wil kiezen, is er nog een mogelijkheid: Paint to Sample Plus. Je kan dan zelf elke kleur kiezen die je maar wilt, zoals de kleur van de huisstijl van je bedrijf. Porsche moet die kleur wel beoordelen of deze geschikt is om toe te passen als autolak. Je snapt dat een afwijkende kleur invloed heeft op de levertijd, die kan oplopen tot ongeveer zes maanden. Maar dan heb je ook een uniek exemplaar!

Italië
Zelf rij ik inmiddels drie jaar in mijn Porsche Targa 4. Ik heb deze Porsche jong gebruikte gekocht en dan heb je qua kleur niet veel te kiezen. Wat was ik gelukkig met deze uitvoering. Ik ben er onder andere mee naar Italië gereden om de Targa Florio te bezoeken, die de Nederlandse Formule 1 legende Gijs van Lennep ook dit jaar weer heeft gewonnen. Wat een feest is het om met een Porsche Targa langs de Italiaanse kust te rijden. Dak open en volop genieten!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Paint to Sample of gewoon even over Porsche praten, dan zie ik je graag binnenkort in de showroom.

Met sportieve groet,

Etienne Oomen