Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Pon Porsche Import brengt hommage aan Ben Pon met speciale 911.

01 oktober 2019

Ter nagedachtenis aan Ben Pon, die op 30 september jl. overleed, brengt Pon Porsche Import een hommage aan de bekendste Nederlandse Porsche-ambassadeur in de vorm van een bijzondere 911. De 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ zal in een gelimiteerde oplage van 20 stuks worden gebouwd. Het studiemodel van de auto werd op 30 september in Museum Voorlinden in Wassenaar onthuld in het bijzijn van Dr. Wolfgang Porsche en Detlev von Platen, verantwoordelijk voor sales en marketing binnen de Board van Porsche AG.

De speciale 911 werd in eerste instantie door Pon Porsche Import in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur ontwikkeld ter ere van het 70-jarig bestaan van de Nederlandse Porsche-importeur. Na het overlijden van Ben Pon werd in overleg met Porsche AG besloten de auto naar hem te vernoemen en in een gelimiteerde oplage in productie te nemen. De 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ heeft dezelfde kleurstelling als de eerste Porsche 356 die in 1949 in Nederland werd geleverd. Daarmee is het niet alleen een hommage aan Ben Pon, maar ook een blijvende, exclusieve herinnering aan de ondertekening van het contract voor “de alleen-vertegenwoordiging van Porsche-automobielen voor Holland” tussen Pon en Porsche AG in 1949 en de start van de allereerste Porsche-importeur ter wereld.

Specifieke kenmerken.

De unieke Porsche 911 Carrera 4S is direct te herkennen aan de exclusieve exterieurkleur Fischsilbergrau. Dit is dezelfde lakkleur als die van de Porsche 356 Knickscheibe met chassisnummer 5070 die Pon Porsche Import in 1949 als allereerste auto op Nederlands kenteken zette. De speciale uitvoering onderscheidt zich daarnaast door de SportDesign voorbumper, SportDesign sideskirts en sierlijsten van aluminium rond de zijruiten. Aan de binnenkant kenmerkt het model zich door een exclusief lederen interieur in Grafietblauw met Madrascaro middenbanen en stiksels in GT-zilver. Die kleuren komen ook terug op de achterzijde van de verwarmbare Adaptieve sportstoelen Plus en in de biezen van de vloermatten. Het interieur van het studiemodel is voorzien van een ‘Ben Pon jr.’ logo op het dashboard en ‘70 Pon Porsche Import’ logo’s in de hoofdsteunen, op de middenarmsteun en op de verlichte instaplijsten in donker aluminium. De definitieve samenstelling van het interieur bepaalt Pon Porsche Import de komende tijd in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur.

Een carcover in Fischsilbergrau met een piping in Grafietblauw en een ‘70 Pon Porsche Import’ logo maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting, net als de lederen boordmap en het dito sleuteletui met ‘70’ logo in bijpassende kleuren. Verder krijgt de speciale 911 standaard een groot aantal andere extra’s mee, zoals achterasbesturing, led-matrix koplampen met PDLS Plus, een elektrisch bedienbaar schuifdak en een sportuitlaat. Onder de achterklep ligt de bekende 3,0-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotor met 450 pk/530 Nm.