Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche bouwt mee aan autosportfeest op 7e Historic Grand Prix Zandvoort.

03 september 2018

Prachtige historische formulewagens, toerwagens, GT’s, sportwagens en zijspannen, een publiek dat volop genoot en een stralende nazomerzon, afgezien van een bui op de vrijdagochtend. Het waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Drie dagen lang stond Circuit Zandvoort weer in het teken van de rijke historie van de autosport en opnieuw kon het publiek genieten van een goed gevuld programma met volop variatie. Porsche nam als vaste partner ook dit jaar weer een aantal spectaculaire fabrieksracers mee die het publiek in vervoering brachten.

Wie autosport zegt, zegt automatisch ook Porsche. Niet voor niets koestert Porsche zijn racehistorie en de successen van de afgelopen zeventig jaar tijdens prominente klassiekerevenementen als de Historic Grand Prix Zandvoort. Net als de afgelopen edities genoten de tienduizenden bezoekers op het duinencircuit van beroemde historische Porsches waar het merk de ene naar de andere overwinning mee behaalde. Voor Porsche kwamen onder meer Gijs van Lennep, Jürgen Barth, Harm Lagaaij en Paul en Max van Splunteren in actie met een 356 SL, een 906 Carrera 6, een 908/3 Spyder, een 911 Carrera RSR 2.1 Turbo en een 961. Ondanks dat de demonstratierondes geen ronderecords hoefden op te leveren, leek het soms alsof de coureurs in de veronderstelling verkeerden dat dit wél het geval was. Ze gebruikten de kostbare museumstukken waarvoor ze ooit gemaakt zijn: hard rijden.

Het vrij toegankelijke Porsche Classic dorp in de vernieuwde paddock was weer dé pleisterplaats waar vele duizenden autoliefhebbers een kijkje kwamen nemen. De historische racers waren daar tijdens de pauzemomenten voor het publiek te zien. Ze werden bijna vaker gefotografeerd dan filmsterren op weg naar een Oscaruitreiking. In het dorp vonden signeersessies plaats met de coureurs die de museumauto’s hadden bestuurd tijdens de demosessies. Daarbij was er ook voldoende gelegenheid om met de soms nog bezwete rijders een selfie te maken. Naast de auto’s uit de museumcollectie van de fabriek in Stuttgart waren ook de Nederlandse Porsche Centra en een aantal raceteams in het Porsche Classic dorp te vinden. Voor de liefhebbers – en dat waren er velen – was ook het parkeerterrein weer de moeite van een bezoek waard. Daar stonden de Porsches van de genodigden, waardoor een dwarsdoorsnede van zeventig jaar Porsche heritage op één parkeerterrein was te zien.