Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Centrum Amsterdam actief lid van NexTechnician

24 oktober 2016

Namens Porsche Centrum Amsterdam neemt Jurgen van Diemen, Aftersales Manager, zitting in het kernteam van NexTechnician. Hij heeft daarin een adviserende rol. De deelname van Porsche Centrum Amsterdam past bij uitstek bij de visie die Porsche heeft op de toekomst. “Porsche is een innovatief merk waarbij het onderliggende principe is om altijd het meeste uit alles te krijgen (Porsche Principe). Streven om prestaties om te zetten in snelheid en in succes op de meest intelligente manier mogelijk. Wil je dit nastreven moet je investeren in de toekomst (lerende organisatie). En die begint vandaag!” aldus Jurgen van Diemen.

NextTechnician

NexTechnician is een initiatief van Gemeente Amsterdam, ROC Amsterdam en het bedrijfsleven. Het doel van NexTechnician is om hoger opgeleiden te interesseren voor de mobiliteitsbranche en deze groep de technologische revolutie binnen de autobranche bij te kunnen laten houden. Op die manier kunnen de bedrijven in deze branche toekomst bestendig worden gemaakt.

Het begint bij het enthousiasmeren van hoger opgeleide voor de mobiliteitsbranche door het geven van collegetours. Zo heeft Porsche Centrum Amsterdam inmiddels twee collegetours gegeven en een derde staat geplant. De stichting heeft in samenwerking met het ROC en bedrijfsleven een MBO+ niveau ingericht als aansluiting op de hoger opgeleiden. De leermeesters worden op een hoger niveau opgeleid (leermaster) om te leren omgaan met deze hoger opgeleide leerlingen. Denk hierbij aan een opleiding didactiek. Het programma is een MBO+ opleiding waarbij de leerlingen geadopteerd worden door het bedrijfsleven en een ‘baangarantie’ afgeven om deze ‘hoger’ opgeleide leerlingen ook te behouden (houden) binnen hun bedrijf.