Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Classic Technicus - Barry van den Haak.

12 maart 2019

Onze monteur Barry van den Haak heeft in januari jl. het Classic examen afgerond  en mag zich daarmee gecertificeerd Porsche Classic Technicus noemen. Wij van Porsche Centrum Amsterdam zijn ontzettend trots en vertellen graag meer over Barry en het trainingstraject dat hij heeft doorlopen.

Barry is op zeventienjarige leeftijd begonnen bij Porsche Centrum Amsterdam. In negen jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld tot Porsche Technicus level goud. Toen duidelijk werd dat Porsche Centrum Amsterdam Classic Partner zou worden, wist hij meteen dat hij zich verder wilde specialiseren in klassieke Porsches.

Passie voor klassiekers.
Al van jongs af aan heeft Barry een passie voor klassieke Porsches. Hij is opgegroeid met twee Porsches 356 van zijn opa. ‘Dit waren projecten, ze hebben nooit gereden, maar alleen om naar te kijken was al prachtig.’ Daarbij was de rest van de familie altijd druk in de weer met klassiekers en motorfietsen. Barry’s favoriete klassieke Porsche is de 964 Carrera 2 in mintgroen en het liefst uit 1992, zijn geboortejaar. Barry: ‘Die komt er nog een keer!’

 

Als echte Classic liefhebber is Barry enthousiast dat Porsche Centrum Amsterdam Classic Partner is geworden. Daardoor is er meer focus op Classics binnen de hele dealerorganisatie en kan hij de passie voor klassiekers nog beter uitdragen. Het leukste vindt Barry als hij in samenwerking met de klant de klassieke Porsche weer helemaal in topconditie kan krijgen.

Specialistenwerk.
Klassieke Porsches hebben zeer specifieke eigenschappen en vereisen dus ook specialistisch onderhoud. Om tot gecertificeerd Porsche Classic Technicus te komen, heeft Barry een speciale training gevolgd in Stuttgart-Zuffenhausen. De training begint met een basistraining ‘modelkunde’ waarbij het om de kennis van alle klassieke Porsche modellen gaat en de technische specificaties daarvan. Daarna gaat het opleidingsprogramma de diepte in en volgen vijf losse weken met verschillende onderwerpen: reparatie luchtgekoelde motoren, reparatie transmissie voor modellen met luchtgekoelde motoren, diagnosetechnieken, brandstofvoorziening/ontsteking en ondersteltechniek. Om te slagen volgt nog twee dagen lang theorie- en praktijkexamens. “Tijdens deze twee dagen heb ik heel veel plezier gehad. Ik vond het mooi om te zien dat alles wat ik geleerd heb van Porsche AG samen kwam.”

Interessante achtergrondinformatie.                                                        
Ondanks dat Barry is geslaagd, zegt hij zelf dat het nu pas echt begint. Barry: “Ik ken elk model, ik weet interessante achtergrondinformatie en ik ken de Porsche richtlijnen, maar je leert elke dag nog.” Tijdens het opleidingsprogramma heeft Barry specifieke achtergrondinformatie gekregen waar je anders geen weet van zou hebben. “Porsche kent veel feitjes en verhalen over bepaalde ontwikkelingen die leuk zijn om vertellen. Zo krijg je gelijk een ‘klik’ met de eigenaren van een klassieke Porsche.”