Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Days 2018: Porsches overspoelen Zandvoort.

11 juni 2018

‘Het allerleukste weekend van het jaar waarvoor elke Porsche-fan zijn agenda moet vrijhouden’. Zo noemde Porsche de Porsche Days 2018 op Circuitpark Zandvoort, dat in het weekeinde van 9 en 10 juni plaatsvond. Vele duizenden fans volgden het advies. Zij vierden het 70-jarig bestaan van Porsche mee en zagen hoe de magie van het merk uit Zuffenhausen groter en spectaculairder dan alle voorgaande edities tot leven kwam.

Afgelopen weekend werd wereldwijd gevierd dat Porsche op 8 juni 1948 zijn allereerste sportwagen toonde: de 356 ‘No. 1’ Roadster. Maar één van de leukste festiviteiten rond het zeventigjarig jubileum vond ongetwijfeld in Zandvoort plaats. Ruim zevenduizend Porsche-eigenaren en -liefhebbers zagen onder meer een line-up van de mooiste en meest bijzondere Porsches uit de afgelopen zeven decennia die op Nederlandse bodem rondrijden, variërend van een 356 Pre-A Coupé uit 1951 tot de allerlaatste versies van het modellengamma van Porsche. Maar ook supercars als de iconische Carrera GT, de 918 Spyder en de nieuwe, 700 pk sterke 991 GT2 RS. De auto’s werden veelal ter beschikking gesteld door welwillende eigenaren in Nederland en België.

Het grote verschil met de Historische Grand Prix - de jaarlijkse publieksmagneet waar Porsche traditioneel aanwezig is - was dat de Porsche Days vooral appelleerden aan de Porsche-die hards. De vernieuwde paddock 1 stond dan ook bomvol met sportwagens uit Stuttgart-Zuffenhausen en Leipzig die de duizenden bezoekers naar het gratis toegankelijke event hadden meegenomen. Hun auto’s stonden op volgorde van periodes gerangschikt.

Concours

Nieuw in het programma was het Porsche concours d’élégance waarbij het publiek én een deskundige jury bestaande uit de autojournalisten Erik Kouwenhoven en Rein de Ruiter hun favorieten kozen. Op beide dagen sleepten klassieke 356’s de eerste prijzen in de wacht. Daaronder een Knickscheibe uit 1952 die in het jaar dat hij werd afgeleverd meereed in de beroemde Mille Miglia en een legendarische 356 Speedster uit 1955 die tot in de puntjes was gerestaureerd. De eigenaar van een niet-gerestaureerde 356 A T1 uit 1957 ging met een publieksprijs naar huis. Zijn zwarte coupé stond grotendeels in de eerste lak - of wat er nog van over was - en werd door die zogeheten patina juist zeer gewaardeerd.

De Porsche Days stonden ook in het teken van actie; een Porsche is per slot van rekening bij uitstek geschikt om mee te rijden. Zo werd de GT3 Cup Benelux tijdens de dagen verreden en hadden bezoekers de mogelijkheid om met hun eigen auto het circuit op te gaan. Voor de allerjongste Porsche fans (m/v) was er een Porsche Kids Corner, waar zij konden spelen en knutselen. Met deze ingrediënten was het een event een familiefeest voor jong én oud.

Festiviteiten

De festiviteiten rond het 70-jarig jubileum worden dit jaar nog verder gevierd, onder meer met een speciale expositie in het Porsche Museum in Stuttgart. Maar ook tijdens evenementen als het Goodwood Festival of Speed (12-15 juli), het Concours d'Élégance Paleis Het Loo (29 juni-1 juli) en de Rennsport Reunion (27-30 september in Californië) staat Porsche stil bij de bijzondere mijlpaal. Het jubileum krijgt op 13 oktober een oorstrelende, luidruchtige afsluiting tijdens de ‘Sound Nacht’ in het Porsche Museum.

Bekijk foto's van het event op: nieuwsroom.porsche.nl