Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche en Lucasfilm ontwerpen ruimteschip voor Star Wars.

23 oktober 2019

Designers van Porsche en Lucasfilm Ltd. werken samen aan het design van een ruimteschip voor de film ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. Het ruimteschip wordt gepresenteerd tijdens de wereldpremière van de nieuwe blockbuster. De sportwagenfabrikant en de Amerikaanse filmproducent, onder meer bekend van de Star Wars-serie, gebruiken het ruimtevaartuig voor het laatste deel van de Skywalker-saga.

“Het is een interessante uitdaging om een ruimteschip te ontwerpen waarin Porsche-DNA is verwerkt,” aldus Michael Mauer, hoofd van Style Porsche bij Porsche AG. “Beide werelden lijken op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar gemeen te hebben. Maar ze verenigen een vergelijkbare ontwerpfilosofie. Ik weet zeker dat beide partijen veel profijt zullen hebben van deze uitwisseling.”

“De wereldwijde aantrekkingskracht van de merken Star Wars en Porsche wordt grotendeels bepaald door hun iconische design,” verklaart Doug Chiang, vice-president en executive creative director bij Lucasfilm. Deze onderneming is verantwoordelijk voor alle ontwerpen voor de Star Wars-franchise. “We brengen in ons project twee werelden samen: het exotische filmontwerp van een heel ver weg gelegen sterrenstelsel en het precisiewerk dat onderdeel is van de ontwikkeling van Porsche-sportwagens. Hierdoor gaat de samenwerking een innovatief resultaat opleveren dat de sterke punten van beide merken combineert. Het wordt daarmee een ruimteschip dat zowel Porsche- als Star Wars-waardig is.”

Het designteam komt de komende weken regelmatig bijeen in Stuttgart en San Francisco om het ruimtevaartuig voor ‘The Rise of Skywalker’ te ontwerpen.

Bij de première van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ wordt niet alleen het ruimteschipmodel gepresenteerd; ook Porsche zal op locatie vertegenwoordigd zijn met de Taycan, de eerste puur elektrische auto van het merk. De Taycan is begin september geïntroduceerd en eind dit jaar starten de leveringen in de Verenigde Staten.

Liefhebbers van beide merken kunnen het ontwikkelingsproces van het ruimteschip online volgen via www.thedesigneralliance.com.