Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche gaat je onder de huid zitten

29 mei 2023

Amsterdam, 29.05.2023. 

Het bloed kruipt regelmatig waar het niet gaan kan. Dat overkwam ook Nick Nederstigt. Hij kwam er zelf achter dat Porsche veel meer voor hem betekende dan alleen een leuke baan. Vandaag legt hij in het kort uit hoe het zo kwam dat hij even weg was en nu weer terug is bij Porsche Centrum Amsterdam. ‘Porsche is een merk dat je onder de huid gaat zitten. Je koopt een Porsche uit passie. Dat maakt het werken hier ook zo geweldig. Je hebt de leukste gesprekken met klanten, want het merk verkoopt zichzelf wel.’

Paplepel

Porsche is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hebben twee bloemenzaken in Amsterdam. Mijn vader had die van zijn vader overgenomen. Maar liever was hij iets met auto’s gaan doen. Thuis ging het dan ook altijd over auto’s. Ik was nog een kleine jongen toen mijn vader me al regelmatig meenam naar Porsche Centrum Amsterdam. Ooit wil ik een Porsche rijden, zei hij dan. De voormalig Sales Manager heeft ooit tegen mij gezegd: jij komt hier later te werken. Dat heb ik nooit vergeten.

Eerste Porsche

Mijn vader en de voormalig Sales Manager hebben allebei gelijk gekregen. In 2008 kochten mijn ouders hun eerste Porsche. Het was een 911-997 Carrera S cabrio. Ze waren als een kind zo blij en ik natuurlijk ook. De voormalig Sales Manager haalde in 2019 zijn gelijk, toen ik hoorde dat Aron Bloemendaal wegging bij Porsche Centrum Amsterdam. Ik heb meteen gebeld en twee dagen later was ik aangenomen. De klik was er meteen en is achteraf gezien ook nooit meer weggegaan. Tot september 2021 heb ik hier gewerkt als Verkoop Adviseur. 

Homebase

In 2021 kreeg ik van een autobedrijf in Oudewater de mogelijkheid om jonge auto’s in te voeren en te verkopen aan autobedrijven in Nederland. Die kans heb ik aangegrepen. In al die tijd dat ik bij Porsche Centrum Amsterdam weg was, kwam ik er nog bijna elke twee weken. En dat was altijd goed. Het voelde als thuiskomen. In het najaar van 2022 hadden ze al een paar keer aan me gevraagd of ik terug wilde komen. Toen ze dat dit voorjaar weer vroegen, ben ik er serieus over gaan nadenken. Half maart heb ik de knoop doorgehakt en 1 april ben ik hier weer begonnen. En dat bevalt me uitstekend!

 

Graag tot gauw in de showroom, 

Nick Nederstigt