Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche heeft CO2-emissies met 75 procent verlaagd sinds 2014.

05 april 2019

De afgelopen vijf jaar heeft Porsche zijn CO2-emissie per auto met meer dan 75 procent weten te verlagen. Vergeleken met 2014 verbruikt de fabrikant bovendien 31 procent minder energie. Tegelijkertijd is het aantal in Zuffenhausen en Leipzig geproduceerde voertuigen met 82 procent toegenomen: van 101.449 in 2014 naar 184.791 in 2018.

Op het gebied van duurzame productie werkt Porsche hard aan het reduceren van onder meer de CO2-uitstoot en het verbruik van energie, water en vluchtige organische stoffen (VOS). In vergelijking met 2014 wordt er per auto nu 20 procent minder water verbruikt. Het gebruik van oplosmiddelen is teruggebracht met 34 procent.

Duurzame energieDat Porsche zijn CO2-emissie in vijf jaar tijd met 75 procent heeft weten terug te dringen, is voor een deel te danken aan het consistente gebruik van TÜV-gecertificeerde duurzame energie. Het treintransport binnen Duitsland is inmiddels eveneens klimaatneutraal.

Productiestart Taycan

In de herfst van dit jaar start de productie van de volledig elektrische Porsche Taycan. De nieuwe fabriek die daarvoor is neergezet in Zuffenhausen, is klimaatneutraal en beloond met een Platinum-award. Porsche is de eerste fabrikant die dat label heeft gekregen van de German Sustainable Building Council (DGNB).

 

De buitenmuren van de Taycan-fabriek zijn bedekt met aluminium elementen met een titanium coating. Die nemen stikstofdioxide (NOx) op en breken de stof af als ze worden blootgesteld aan zonlicht en een lage luchtvochtigheid. De enige restproducten zijn water en nitraat. Porsche past de elementen in eerste instantie toe op een oppervlak van 126 vierkante meter (wat overeenkomt met tien parkeervakken). Ze nemen dan net zoveel NOx op als tien bomen.

Besparing

Het productieproces verduurzamen levert ook geld op. Zo heeft Porsche alle lichten in zijn fabrieken vervangen door efficiëntere ledlampen, wordt restwarmte uit de lakstraat opnieuw gebruikt en zijn hydraulische machines vervangen door elektromechanische. In alleen de carrosserie-afdeling in Zuffenhausen al bespaart die laatste maatregel 11.544 kWh aan elektriciteit per jaar.

Slimme mobiliteitsoplossingen

Om ervoor te zorgen dat het groeiende aantal Porsche-medewerkers niet bijdraagt aan het fileprobleem (en dus aan luchtverontreiniging), is er een mobiliteitsmanagementsysteem opgezet. Onderdeel daarvan is onder meer het Job Ticket (een ov-kaart die wordt betaald door Porsche) en een Fine Dust Ticket (een gratis kaartje voor alle medewerkers als er in Stuttgart een fijnstofalarm is). Verder is er de Porsche TwoGo-app om carpoolen gemakkelijker te maken en wordt ook mobiel werken aangemoedigd.

Kijk voor meer info in het Annual and Sustainability Report 2018, dat beschikbaar is op:https://newsroom.porsche.com/de/geschaefts-nachhaltigkeit-bericht-2018.html.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.