Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche heropent gerenoveerd Nardò Technical Center.

12 juli 2019

De renovatie van het 12,6 kilometer lange snelheidscircuit van het Nardò Technical Center in het Italiaanse Puglia is afgerond. De officiële openingsceremonie van het gemoderniseerde testcircuit - dat sinds 2012 wordt gerund door Porsche Engineering Group GmbH in Weissach - vond gisteren plaats in aanwezigheid van regionale en lokale politici, en vertegenwoordigers van Porsche.

De renovatie van Nardò duurde zeven maanden en kostte in totaal 35 miljoen euro. De werkzaamheden maken deel uit van de strategische ontwikkeling van het testterrein. Het Nardò Technical Center streeft ernaar om klanten de meest perfecte testomstandigheden te bieden voor toekomstige voertuiggeneraties. Naast de complexe asfaltering van het gerenommeerde circuit, is in Nardò een innovatief vangrailsysteem geïnstalleerd dat speciaal door Porsche Engineering werd ontwikkeld voor hogesnelheidstests. Daarnaast is het 106.000 vierkante meter grote dynamische platform waarop auto’s kunnen worden getest, compleet vernieuwd. “Dit testterrein is altijd al uniek geweest en is nu meer dan ooit de hoeksteen van de ontwikkelingsstrategie van Porsche en verdere voertuigtests binnen de auto-industrie,” aldus Malte Radmann, voorzitter van de Board of Directors van het Nardò Technical Center en directeur van Porsche Engineering.

Mobiliteit van de toekomst

De ontwikkeling van Nardò is een proces dat continu doorgaat. "Het doel is dat onze klanten de mobiliteit van de toekomst kunnen testen,” zegt Antonio Gratis, directeur van het Nardò Technical Center. Het is nu al mogelijk om op het Italiaanse testcircuit de huidige en toekomstige trends in de automobielontwikkeling te testen, zoals het snel opladen van elektrische auto’s, de nieuwste assistentiesystemen, netwerkdiensten en autonoom rijden. Gratis: “In de toekomst gaan we onze faciliteiten nog verder uitbreiden. Daarnaast willen we de groei van het gehele lokale ecosysteem bevorderen bij de verdere ontwikkeling.”

12,6 kilometer lang

Het Nardò Technical Center heeft meer dan twintig testbanen en -faciliteiten die ruim 700 hectare beslaan, biedt negentig autobedrijven onderdak en verschaft werk aan meer dan 150 mensen. Het testcentrum werd in 1975 tegelijk met de opening van het iconische circuit in gebruik genomen en biedt uitgebreide mogelijkheden om bij elke denkbare ontwikkelingsfase experimenten uit te voeren. Het enige hogesnelheidscircuit ter wereld is met zijn 12,6 kilometer lengte bij uitstek geschikt om voertuigen te testen onder de meest extreme omstandigheden.

In de loop van zijn geschiedenis heeft het Nardò Technical Center tests van aanzienlijk belang uitgevoerd en autofabrikanten hebben hier talloze records vastgelegd. Het testgebied is sinds 2012 eigendom van Porsche Engineering Group GmbH, een volle dochter van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in Stuttgart. Technische services voor externe klanten vormen een hoeksteen van de Porsche-identiteit en zijn een belangrijk onderdeel van Porsche. Het publiek hoort daar echter weinig over. De productstrategieën en merkidentiteiten van de klanten zijn bij Porsche Engineering namelijk onderhevig aan strikte geheimhouding.