Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche in 2017: recordjaar en substantiële investeringen in elektrificatie.

19 maart 2018

Voor Porsche AG was 2017 een jaar van records, met 246.375 verkochte auto’s (+4%), een omzet van 23,5 miljard euro (+5%) en een bedrijfsresultaat van 4,1 miljard euro (+7%). De winstmarge nam toe tot 17,6 procent waar die een jaar eerder nog 17,4 procent was. Aan het einde van 2017 had Porsche wereldwijd 29.777 mensen in dienst, 8 procent meer dan in 2016.

“Deze resultaten bevestigen dat we de juiste strategie volgen en bieden de mogelijkheid te investeren in een ontwikkelingsplan dat geen gelijke kent,” verklaarde CEO Oliver Blume tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2017. Porsche’s doel voor 2018 is om het hoge omzet- en afzetniveau van het afgelopen jaar te handhaven. In drie jaar is het bedrijfsresultaat met ruim 50 procent gegroeid. Dat maakt Porsche één van de meest winstgevende autofabrikanten. Om grote investeringen in digitalisering, e-mobility en connectiviteit mogelijk te maken, moet de winstmarge minstens 15 procent bedragen. In 2017 was dat zelfs 17,6 procent. Voor 2018 wordt stabilisatie van de verkopen en omzet verwacht, vanaf 2019 brengt de Mission E nieuwe groei.

Naast een flinke financiële injectie in de sportwagendivisie, steekt Porsche tot 2022 zes miljard euro in e-mobility, met de ontwikkeling van de Mission E en elektrische aandrijflijnen voor de bestaande modellijnen. Ook de infrastructuur voor laadstations en smart mobility staan op de agenda. Varianten van de Mission E zijn eveneens onderweg: op de autoshow van Genève werd de Mission E Cross Turismo getoond, met een systeemvermogen van ruim 600 pk en een actieradius van meer dan 500 km. Voor 100 kilometer volstaat 4 minuten bijladen. In Genève onthulde Porsche bovendien de 911 GT3 RS, het derde nieuwe model uit de GT-reeks in een jaar.

Flexibiliteit

De komende tien jaar richt Porsche zich op drie fronten: vernieuwing van verbrandingsmotoren, plug-in hybrides en volledig elektrische sportwagens. “De wereldmarkten ontwikkelen zich allemaal op een ander vlak. Wij moeten hier flexibel op in springen,” zegt Blume.

In 2017 stapte Porsche AG volledig over op groene energie en nam verschillende awards op het gebied van duurzaamheid in ontvangst. Ook van toeleveranciers wordt de hoogst haalbare duurzaamheid verwacht, zodat de Mission E volledig CO2-neutraal gebouwd kan worden.