Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche in 2018: Inspiratie, feiten en cijfers.

19 maart 2019

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de jaarcijfers publiceert Porsche AG zijn nieuwste Annual and Sustainability Report. Bij Porsche zijn economie, ecologie en sociale factoren met elkaar verbonden. Daarom combineert het bedrijf de traditionele financiële informatie met informatie over duurzaamheid.

Het rapport bestaat uit twee delen. In het eerste deel, genaamd Perspective, kaarten bekende schrijvers, fotografen en illustratoren de maatschappelijke vraagstukken van de toekomst aan. In het tweede deel, genaamd Performance, bericht Porsche objectief en to the point over de feiten en cijfers van het afgelopen financiële jaar. Daarbij wordt augmented reality gebruikt om het rapport tot leven te brengen met bijzondere en informatieve elementen. Het Annual and Sustainability Report is beschikbaar in het Duits, Engels en Chinees. Alle versie zijn online beschikbaar via een microsite binnen de Porsche Newsroom en ook als PDF.

Perspective: een magazine

De Perspective-sectie van het rapport heeft als doel te inspireren, aan te moedigen, te confronteren en te informeren. Op 145 pagina’s worden vragen gesteld en thema’s aangekaart waarmee de auto-industrie in deze roerige tijd te maken krijgt. Het centrale thema is ‘doen’, waarmee een oproep wordt gedaan om de uitdagingen van de toekomst bij de hoorns te vatten en met innovatieve oplossingen te komen. Prominente Duitse auteurs als Wolf Lotter, Eva Wolfangel en Tobias Hürter gaan met het thema aan de haal en kijken kritisch en met een vooruitziende blik naar de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en de industrie. Illustratoren verbeelden het thema in beeld en film. De in New York wonende fotograaf Martin Schoeller heeft ook meegewerkt aan het rapport. Hij is bekend van zijn intense close-ups en heeft voor deze gelegenheid mensen geportretteerd die bij of in samenwerking met Porsche werken aan de digitale transformatie van het merk.

Performance: feiten en cijfers

De Performance-sectie is 168 pagina’s lang en documenteert de prestaties van Porsche in het afgelopen jaar, met onder meer financiële informatie, analyses en economische vooruitzichten. Bovendien wordt er verslag gedaan over het duurzaamheidsbeleid van Porsche op alle gebieden.

Online en interactief beschikbaar

De Annual and Sustainability Report-microsite van de Porsche Newsroom beschikt over interactieve tabellen, gedetailleerde overzichten en aanvullende functies (newsroom.porsche.com/reports). Belangrijke cijfers kunnen worden vergeleken met andere jaren. Het is mogelijk om individuele analysetabellen te creëren. Die kunnen worden opgeslagen in diverse digitale formats (onder meer als jpg-, pdf- en xls-bestanden).