Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche levert meer auto’s af in eerste negen maanden 2018.

12 oktober 2018

In de eerste negen maanden van dit jaar heeft Porsche precies 196.562 auto’s afgeleverd. Dat is een toename van 6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2017. De sportwagenfabrikant deed het vooral goed in Europa, waar 66.551 auto’s werden afgeleverd (+9%). In Duitsland lag dat aantal op 24.709, wat neerkomt op een toename van 13 procent. China blijft de grootste markt voor Porsche met 56.254 afgeleverde auto’s (+4%).

Op modelniveau is de Panamera de grootste stijger. Tot en met eind september werden er liefst 60 procent meer exemplaren van de vierdeurs sportwagen afgeleverd. De 911 zit ook in de dubbele groeicijfers, met een groeipercentage van 19 procent. Wat absolute aantallen betreft blijven de Macan (68.050 eenheden) en Cayenne (49.715 auto’s) aan de top staan.

“In het vierde kwartaal van dit jaar hebben we met een aantal belangrijke veranderingen te maken en die pakken we proactief aan”, zegt Detlev von Platen, Porsche-bestuurslid voor Verkoop en Marketing. “Het gaat dan om de overgang naar de nieuwe WLTP-testcyclus, de introductie van benzinepartikelfilters en de uitfasering van dieselmotoren.” De nieuwe emissiewetgeving werd in Europa op 1 september van kracht. In de maanden daarna introduceert Porsche geleidelijk nieuwe WLTP-goedgekeurde versies van de 911 en de 718, maar ook van de geüpdatete Macan, die begin oktober al op de autoshow van Parijs werd voorgesteld.

Porsche heeft sinds februari 2018 geen dieselmodellen meer in zijn leveringsprogramma. Eind september heeft de Raad van Bestuur van de fabrikant besloten om ook in de toekomst geen dieselauto’s meer te aan te bieden. Steeds meer Porsche-klanten kiezen immers voor hybridemodellen. Meer dan 60 procent van alle in Europa afgeleverde Panamera’s is uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn.

Ondanks de uitdagingen blijft Detlev von Platen uitermate positief. Hij verwacht dat Porsche dit jaar het record van 2017 kan evenaren. Dat staat op 246.375 afgeleverde auto’s.