Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche maakt kilometers met Formule E-racer.

19 april 2019

In voorbereiding op het Formule E-seizoen 2019-2020 heeft Porsche Motorsport een uitgebreid, driedaags testprogramma op het circuit van Calafat (Spanje) afgewerkt. Porsche fabriekscoureur Neel Jani en test- en ontwikkelingscoureur Brendon Hartley legden daarbij in totaal meer dan 1.000 kilometer af met de nieuwe Formule E-bolide van Porsche. Om bij de eerste race van het zesde Formule E-seizoen perfect voorbereid aan de start te komen, volgen de komende maanden nog meer intensieve testsessies.

Het Circuit Calafat in de buurt van ‘Ametlla de Mar’ is 3,25 kilometer lang en telt 16 bochten: negen naar rechts en zeven naar links.

De quotes

Neel Jani (Porsche fabriekscoureur Formule E): “Ik heb een positief gevoel aan de test overgehouden. In deze testfase is het van belang om zoveel mogelijk kilometers af te leggen met de auto, vooral om op technisch vlak zoveel mogelijk ervaring op te doen. We hebben productieve dagen achter de rug en ik kijk uit naar de verdere samenwerking met het team om het beste uit de Formule E-racer van Porsche te halen.”

Brendon Hartley (Porsche fabrieksrijder en test- en ontwikkelingscoureur): “Als testrijder is het mijn job om het Porsche Formule E-programma te ondersteunen in voorbereiding op het zesde Formule E-seizoen. Mijn focus lag vooral op het werk in de simulator in Weissach. Ik heb veel plezier beleefd aan de uitdagende circuittest en daarbij is het bijzonder prettig om met een getalenteerde groep mensen aan dit project te werken.”

Amiel Lindesay (teammanager): “We zijn tevreden met de test op het circuit van Calafat, waarbij we een uitgebreid programma hebben afgewerkt en veel data konden vergaren. Dat is een goede basis voor de komende maanden. We gaan de data nu tot in detail analyseren om perfect voorbereid te zijn voor de komende testsessies.”

Mate Huneke (technisch projectleider): “De ervaringen die we in Calafat hebben opgedaan, zorgen ervoor dat we een grote stap in de ontwikkeling van de Porsche Formule E-aandrijflijn kunnen maken. Betrouwbaarheid heeft in deze fase de hoogste prioriteit. Later concentreren we ons meer op de prestaties. Er is nog veel werk te doen, maar de ontwikkeling ligt op schema.”