Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche monteurs gaan voor goud

19 december 2023

Amsterdam, 19.12.2023. 

Rolph Vader kwam in 2006 binnen als monteur bij Porsche Centrum Amsterdam. Inmiddels is hij 45 en doorgegroeid tot werkplaatschef. Hij is daarmee verantwoordelijk voor de bezetting van 27 bruggen en het High Voltage werkstation voor elektrisch aangedreven Porsche’s. Samen met de voormannen zorgt hij dat alle werkzaamheden zorgvuldig worden verdeeld onder de technici en volgens fabrieksnormen worden uitgevoerd.

“Bij Porsche investeren we veel in de opleiding van onze mensen. Dat begint met een basisopleiding zodra je hier als monteur binnenkomt. Daarna begin je aan de opleiding voor je brons certificaat. Dat zijn praktijktrainingen in Leusden en online cursussen. En je krijgt een werkboek dat je in de werkplaats maakt. Na ruim een jaar ben je klaar voor de toets en kun je het eerste deel van je interne opleiding afronden. Brons is voor Porsche Centrum Amsterdam het minimale niveau wat wij van onze monteurs verwachten.

Zilver en goud.
Na brons kan je door voor zilver. Ook dit is een opleiding waar praktijk en theorie worden gecombineerd. De nadruk in deze opleiding ligt op het verhelpen van storingen en het correct uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Deze opleiding duurt anderhalf tot twee jaar en sluit je weer af met een toets. Voor wie verder wil, is er nog het goud. Dat is een opleiding van twee jaar, waarbij de nadruk ligt op analyse en diagnose. Voor je examen krijg je een willekeurig Porsche model met drie defecten. Die auto doet nagenoeg niets meer en is ook niet zomaar uit te lezen. Aan jou is dan om er een diagnose volgens Porsche normen van te maken met een zorgvuldige onderbouwing.

Porsche horloge.
In totaal hebben nu zeven van de 24 monteurs het goud certificaat. Voor mijzelf is het alweer jaren geleden dat ik het certificaat en bijbehorende Porsche horloge in ontvangst mocht nemen. Ik ben er zuinig op en ik zie ook dat de andere monteurs het met gepaste trots dragen. Dat is terecht. Al met al is het een pittige opleiding en ben je heel wat jaren onderweg voor je zover bent. Onlangs hebben drie van onze monteurs, Jeroen Eimers, Robbert van der Stelt en Lorenzo Mollema, goud gehaald en dat hebben we samen goed gevierd.

Porsche Classics.
Naast de brons, zilver en goud certificaten kan je als monteur ook laten opleiden tot gecertificeerd Classic Monteur. Dat is een kostbare, exclusieve opleiding waarbij je alles leert over de verschillende classic modellen van Porsche. Je gaat dan zes keer een week naar Stuttgart voor praktijkscholing en daarnaast moet je tal van handboeken bestuderen. De opleiding duurt al met al twee jaar. In Amsterdam hebben we een monteur die zich al enige jaren gecertificeerd Classic Monteur mag noemen en twee monteurs zijn net begonnen aan de opleiding.

Hoog Volt Expert.
Om te mogen sleutelen aan een elektrisch voertuig, moet je een aparte opleiding volgen. De basisopleiding Hoog Volt Technicus bestaat uit een online opleiding en een training van twee dagen, waarbij je leert om veilig te werken met hoogspanning. Als je ook batterijen wilt demonteren en repareren, moet je nog een extra online opleiding en drie trainingsblokken in Duitsland volgen. Als je slaagt voor het examen, ben je Hoog Volt Expert.

Altijd ruimte voor ambitie en talent.
Wie interesse heeft om ons team in de werkplaats te versterken, is van harte welkom. We staan altijd open om kennis te maken een 1e monteur die minimaal niveau 3 heeft en een aantal jaren werkervaring. En, nog veel belangrijker, een echte teamplayer, die gemotiveerd is om te blijven leren en ontwikkelen. En elke dag zin heeft om aan het werk te gaan. ‘’Dus, ben je zo’n iemand of ken je zo’n iemand, neem dan even contact met mij op.”

 

Met sportieve groet, 

Rolph Vader

Mobiel: +31 (0)6 2 980 341
Telefoon: +31 (0)20 4 911 911

[email protected]